Do It Yourself

Pagina waarin ik lekkere recepten met je deel, dingen die ik zelf maak (o.a. poppendrager, broodzak, wasbare billendoekjes). 

Poppendrager

Ik kocht via www.musjes.com een scrap (stuk of deel) draagdoeken stof en maakte met het patroon van kiind deze poppendrager voor Joris. Www.kiind.nl/poppendraagdoek


Heel erg makkelijk om te doen. Je kan hem ook van een gewone katoen of canvas stof maken als je geen draagdoeken stof hebt of wilt kopen. Broodzak maken

Ik maakte deze week zelf mijn broodzakken. Ik heb immers een lock en naaimachine staan en het is goedkoper dan er eentje kopen. 


Wat heb je nodig voor 1 broodzak

- naaimachine

- garen

- stukje touw van min 60 cm (schoenveter)

- ongebleekt katoen van 50x50 cm


Stap 1

Knip je stof. Je kan kiezen om hem op de stofvouw te knippen (neem dan 25 bij 50) of het vierkant.


Stap 2

Lock de bovenkant van je zak.


Stap 3

Vouw de stof aan de bovenkant dubbel en voor het gemak doe ik het touwtje er al tussen. Ik vouw de zijkanten naar binnen voor een nette afwerking. 

Ik stik met de naaimachine met de rechte of zigzag steek het vast.


Stap 4

Doe de goede kanten van de stof op elkaar en stik de zijkanten aan elkaar vast. Als je geen lockmachine hebt, kijk dan op je naaimachine of je een locksteek hebt en anders een gewone zigzag steek gebruiken.


Let op! Je moet op tijd stoppen want je stopt bij de touwtjes.

Ik koos ervoor om met mijn naaimachine even het hoekje nog om te gaan zodat ik hem goed dicht had (zie foto)


Stap 5

Stik de onderkant aan elkaar.


Stap 6

Draai binnenstebuiten. Maak een knoop aan het einde van de touwtjes (samenvoegen).

Eerst even wassen in de machine en klaar voor gebruik!
Souvenirs pot

Ik maakte ze al eerder, souvenirs potten. 

Heel handig voor een leuke verzameling van de kleine dingen die je mee terug neemt van je vakanties, maar waarvoor je niet de ruimte hebt om ze breed uit te stallen. 

 

Ik maakte mijn eerste pot van onze reis naar Costa Rica (zie eerste foto). En heb er ook eentje in de kast staan met allemaal kleine dingetjes uit mijn hele leven die een belangrijke betekenis hebben. 

 

Van onze vakantie naar Duitsland en Tjechië dit jaar maakte ik er ook een. Want Joris spaarde wat steentjes en nog veel meer op. 

 

Wat heb je nodig:

- Een grote groenten pot (of iets kleiner als je niet veel souvenirs hebt).

- Verf en een kwast. (Action of Ikea)

- Papiertje of een krant om je deksel op te laten drogen. 

- Porselein/Glas stift bij Pipoos (verschillende kleuren, ik koos voor zwart). 

 

Wat moet je doen:

1.) Verzamel je souvenirs en bekijk hoe groot je potje moet zijn. 

2.) Je weekt het etiket van je groenten pot er af met warm water. En maakt de pot van binnen en buiten goed schoon en droog. 

3.) Ik koos er voor gewoon mijn handschrift te gebruiken, maar je kan ook eerst netjes op een papiertje je tekst schrijven, deze in de pot plakken en overschrijven met de porselein/glas stift.

4.) Bedenk van te voren je tekst en waar het komt en hoe groot.

5.) Volg de aanwijzingen van de stift. Die ik gebruikte, moet 4 uur! drogen en daarna 1,5 uur op 90 graden in de oven en nog tijd om af te koelen.

6.) Schilder je deksel, ik gebruikte gewone verf van de Ikea of van de Action (Acryl). Je hebt dan soms wel 2 of drie laagjes nodig, maar in de zomer is het zo droog.

7.) Als je pot is afgekoeld en je deksel droog kan je je potje vullen met de souvenirs en op een plankje zetten om nog na te kunnen genieten van je vakantie!

 

veel plezier!