Eindejaarsdoelen, vermindering in afval, spullen en gewicht

Vandaag 31 december. Tijd om de eind stand op te nemen van mijn eindejaarsdoelen. Weet jij ze nog? 1.) Verminderen van afval, met name plastic afval. Eerder schreef ik al dat het mij een beetje tegen viel om te minderen met afval. De broodzakken die ik maakte bleken te smal voor de grote broden van de bakker en veel goedkopere etenswaren bleken verpakt te zijn in plastic. Toch merk ik dat ik bij het boodschappen doen soms bewust er voor kies om juist wel voor een iets duurdere, maar een...

Het is al weer even geleden dat ik een update plaatste over mijn doel 5,5 kilo afvallen voor 1 januari. Ik dacht....nu voor de sinterklaas en kerst doe ik nog even een update! Wegen Eigenlijk weeg ik mij op twee momenten in de week. Eigenlijk zou ik het op 1 moment moeten doen. Maar ik ben altijd nieuwsgierig of wat ik niet eet en wat ik beweeg effect heeft op mijm gewicht. Obsessief? Misschien, maar niet te mag ik hopen. 😊😉 Zo heb ik namelijk ontdekt dat als je 's ochtends vroeg eruit...

Eerder schreef ik in mijn blogs al een paar keer over minimaliseren met sinterklaas, kerst en verjaardagen (hier vind je dat artikel). De tip was toen om enkel 4 cadeautjes te kopen voor pakjes avond. Nu Sinterklaas nadert even een update. Vergeten Wat ik was vergeten is dat er eigenlijk ook nog een wel schoentje gezet moet worden. Alhoewel je je kan afvragen of een tweejarige bewust is van deze traditie. Ik wilde eigenlijk elke zaterdag en woensdag een schoentje laten zetten met om en om een...

Eerder schreef ik al eens dat we nu bewuster boodschappen doen. Dit heeft te maken met dat we ons (plastic) afval willen verminderen, maar ook dat in november en december ik minder salaris krijg uitbetaald omdat ik ouderschapsverlof heb opgenomen. We moeten daardoor deze maanden iets beter op onze uitgaven letten. Maar hoe doen we dat nu precies. Budget beheer. In oktober hadden we onze voorraadkast en vriezer al leeg gegeten. Die maand waren we dus iets goedkoper uit met de boodschappen....

Een blog over de centimeters. Want eigenlijk ben ik de afgelopen twee weken qua kilogrammen niets afgevallen. Geeft toch soort teleurstelling op de weegschaal. Hij blijft dus een beetje steken op 78,5 kilo. Centimeters zijn ook belangrijk! Maar ik pakte de centimeter er weer even bij. Deze week overkwam het mij namelijk dat ik tijdens het boodschappen doen eerst mijn onderbroek naar beneden voelde glijden. Gelukkig is het geen blote benen weer, anders stond ik met mijn onderbroek op mijn enkels...

Over de afgelopen week, de boodschappen en het afvallen, een verwijderde blog. Maar ook oer de komende maand en wat ik anders ga doen!

Week update van de 3de week van de afvalvermindering, en meer sporten en letten op mijn eten. Waarin Thijn eindelijk poepte en ik wel 2 keer sushi at.

Over een fikse verkoudheid, een tweestrijd tussen afvalvermindering en minimaliseren in mijn portemonnee en ruimte en hoeveel ik deze week ben afgevallen, ondanks de verkoudheid, een emo eetmoment en niet kunnen sporten.

Hoe mijn afgelopen week verliep, de eerste keer sportschool, mislukte bagels, Thijn toch in de wegwerp luiers en hoeveel ik ben afgevallen.

We zijn aan het einde van dag 4 van het proberen om te leven zonder afval. Ik dacht, aangezien woensdag mijn boodschappendag is, om jullie alvast een update te geven van de eerste paar dagen en hoe ik ben begonnen. Maandmenu Eerder schreef ik al dat ik een aantal zaken al had aangeschaft of zelf ga maken om plastic verpakte producten te vermijden. Echter staat mijn voorraadkast, koelkast en vriezer nog vol met voorverpakt voedsel. Eerst dan maar op maken met wat ik in huis heb. Ik heb...

Meer weergeven