Challenge; een jaar lang niets nieuws kopen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets plaatste over onze challenge. En ik heb een update van 3 maanden in te halen. Ben je benieuwd of het goed ging en of we de vakantie ook overleefden zonder iets nieuws te kopen? Hier komt de update! -Mei- Mei stond in het teken van vakantie voorbereiding en een bruiloft. Yoeri en ik kwamen er beiden achter dat onze zomer garderobe wel een update nodig was en kochten beiden een aantal korte broeken in de kringloopwinkel. Ik maakte van een lange broek...

Whow.... Wat ging deze maand snel voorbij. De tijd gaat zelfs zo snel dat ik niet eens tijd kan vinden in de avond uurtjes om nog blogs te kunnen schrijven. Moet nog even denken wat ik daarmee wil. Want had altijd een beetje het streven om minstens twee blogs per week te kunnen schrijven. De vierde maand voorbij Ik merk echt voordelen aan deze challenge. En het is echt niet alleen het feit dat we elke maand geld overhouden, maar ook echt het bewust zijn van wat je ongemerkt toch aan schaft wat...

Whoehoe! Het is gewoon gelukt deze maand om niets nieuws te kopen. Het voelde ook wel alsof deze maand echt letterlijk voorbij vloog en ik bedacht me maandag opeens dat we gewoon niets nieuws hebben gekocht deze maand. Dat voelt eigenlijk best wel goed. We kochten dus eigenlijk van ons budget enkel boodschappen. Waaronder wel een elektrische tandenborstel zat voor Joris (persoonlijk verzorgingsartikel) en ook stof voor mijn outfit voor de bruiloft van mijn zusje in mei (uitzondering op de...

Whow....vandaag is het alweer 1 maart. De tijd vliegt echt voorbij sinds ik weer 3 dagen aan het werk ben. Zo snel soms dat ik niet eens een uurtje (want zo veel tijd kost het mij minimaal) vrij kan maken om een blog te schrijven. En dat het liefst eigenlijk 3 keer per week. Hoe ging de tweede maand zonder nieuws kopen. Ik vertel er steeds meer mensen over. Iedereen is wel verbaasd. Ik krijg zelfs af en toe de reactie dat ze vinden dat ik eigenlijk ook niets tweedehands moet kopen, omdat dit...

Hoe gaat het met niets nieuws kopen? Ik loop in de stad, het is echt overal sale. Normaliter heb ik dan toch de neiging om naar binnen te lopen om te kijken of er ergens (vooral kleding) een koopje te scoren is voor mezelf of voor de kids. Nu denk ik,: 'nee ik hoef niet naar binnen, ik heb niets nodig.' Ook online zie ik veel sale van kinderkleding voorbij komen, ook daar scroll ik heerlijk aan voorbij. Vanuit mijn omgeving krijg ik wel wat commentaar. Hoe ga je dat dan nu precies doen? Mijn...