Happy Billen met Happy Bear – review wasbare luier

Er is een nieuw wasbaar luier merk op de markt. Het heet Happy Bear, bedacht door twee vaders uit Nederland(hoe extra leuk is dat!) na de oproep voor testers melde ik mij aan. Ik moest er even op wachten, want tja een baby wordt niet zo maar geboren en een wasbare luier goed ontwikkelen kost ook tijd. Gelukkig zijn wij nog lang niet uit de wasbare luiers en kreeg ik een pocket luier met 3 boosters en een optrekbroekje/oefenbroekje toegestuurd.

Ik gebruik natuurlijk al 3 jaar lang wasbare luiers en heb verschillende systemen geprobeerd. Pockets worden hier het liefst gebruikt door de opvang, papa en schoonouders. Ik ben zelf niet heel tevreden over de meeste pockets die hier in huis zijn en was dan ook erg benieuwd naar deze van Happy Bear.

 

 

 

De pocket

 

Ik kreeg een exemplaar met drukknopen en leuke kaboutertjes. Drukknopen zijn bij manlief en schoonouders niet favoriet. Omdat ze dan niet zo goed weten welk drukkertje ze moeten nemen. Maar in principe werkt het voor mijn gevoel beter als klittenband, wat na enige tijd in gebruik (lees een jaar of 3 dus) toch wel eens los laat.         


Wat mij direct opvalt aan de pocket is dat hij een extra randje heeft, een lekgootje noemen we dat, waardoor dit wat beter het vocht bij de uiteinden van je luier tegen houd. Daarnaast is de binnenkant lekker zacht en lijkt deze ook niet zo snel te vervilten als het systeem wat ik thuis heb. Bovendien heeft de pocket aan beide kanten (voor en achter) een opening, zodat je de boosters er goed in kan schuiven.

 

Ik kreeg er 3 boosters bij, een microvezel (snelle vocht opslurper), een bamboe (houdt veel vocht vast) en een hennep (houdt nog meer vocht vast). Happy Bear belooft een vochtopname van 800 ml ! En dat is heel veel!

 

Ik heb de luier een keer of 4 gebruikt voordat ik dit blog schreef. Ik gebruikte bij Thijn 1 jaar oud de combinatie van de bamboe met de microvezel dubbel gevouwen aan de voorkant en de hennep met de microvezel dubbelgevouwen. De reden dat ik de microvezel dubbelvouw is dat bij een jongetje de urine aan de voorkant zit en daar heb je dus aan de achter kant niet zo veel aan. Dubbel absorbeert hij dus ook meer.

 

Verrassend genoeg hield deze luier het zelfs 3/ 4 uur vol! Na 4 uur verschoon ik sowieso, maar wellicht had hij nog langer aan gekund. Zonder lekkage. Ik ben verrast over de absorptie.

 

Bovendien zou ik alle 3 de boosters ook tegelijkertijd kunnen gebruiken, doordat ze niet zo dun zijn wordt het niet een heel pakket. Misschien nog zelfs als nachtluier, maar dat heb ik niet geprobeerd.


+ goede absorptie, kan lang aanblijven

+ toffe grappige prints

dubbele lekgootjes

+ aan twee kanten van de pocket kan je de boosters er inschuiven

+ lekker zacht  

+ de drukknopen zitten op prettige plaatsen, anders als bij sommige systemen

 

 

 

– voor liefhebbers van klittenband is deze variant wat minder

– je moet goed weten hoe je bij moet boosten en welke boosters je gebruikt

– op mijn boosters stond niet welke, welke was. Ik ben ervaren dus dan voel ik wel het verschil in het materiaal, maar een leek weet dat niet.

– de waslabels vervagen al naar 3x wassen.

 

 

 

Het optrekbroekje

 

Als je me al langer volgt of even (hier) leest. Weet je dat ik al eens eerder een blog schreef over optrekbroekjes of oefenbroekjes om Joris te ondersteunen in zijn zindelijkheid. Ik heb dus een aantal merken al uitgeprobeerd. Maar toen schreef ik ook dat er vaak weinig over bekend was, er niet veel merken zijn die goede optrekbroekjes hebben en het jammer is dat er niet meer op de markt is.

 

Wat was ik dan ook blij verrast dat Happy Bear ze wel in hun assortiment heeft overgenomen. Joris is overdag goed zindelijk, alleen met slapen heeft hij nog een luier om. Ik hoopte dan ook dat hij graag deze wilde proberen voor mij. En gelukkig dat wilde hij wel. Met name omdat het optrekbroekje wat we toegestuurd kregen ontzettende grappige aapjes heeft. Helemaal passend bij mijn eigenwijze peuter.

 

Joris zijn ervaring met de andere broekjes wat dat het zeer deed. Hij wilde hem ook niet eerst om, maar toen hij merkte dat hij geen zeer deed was hij helemaal blij. Ik moest hem zelfs wat verkleinen om hem passend te maken.

 

En hij hield het middagslaapje goed vol met dit optrekbroekje! Geslaagd dus!

 

Ook dit broekje heeft een goede absorptie, er kan veel vocht in, in vergelijking met andere oefenbroekjes meer als gebruikelijk. Het maakt hem daardoor ook wel iets dikker.

 

 

 

+ de print

 

+ de absorptie

 

+ de all-in one functie, ook geschikt voor grotere kindjes

 

 

 

– hij droogt iets minder snel, binnenste buiten keren droogt hij iets sneller

 

– het was label was na 3 keer wassen vervaagd

 

– iets groter pakket dan gemiddelde oefenbroekjes

 

 

 

Eind conclusie

 

Ik vind de luiers die ik heb gekregen echt een aanwinst op het huidige aanbod wat er in in Nederland. Daarnaast is de prijs ook echt heel erg toegankelijk. Een pocket luier inclusief een bamboo booster en microvezel kost €13,95!

 

Het oefenbroekje idem, waar ik bij mijn andere oefenbroekjes gemiddeld 20 betaalde, kost hier een oefenbroekje €10,95!

 

En ze hebben nog veel meer leuks, ook een tweedelig systeem, wasbare zwemluiers, wetbags, zoogcompressen en ga zo maar door!

 

 

 

 

 

En….ik vond via Kidzstore, 10% korting op de luiers van Happybear! Je krijgt tot 12 oktober korting op je bestelling. Voeg de code HB10 toe aan het einde en je krijgt 10% korting. 

 

 

 

Veel wasbaar luier plezier!

 

 

 

Hun eigen website, waar je ook gewoon kan bestellen en alles kan aanschaffen is:

www.happybear.eu

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0