Afvallen met essentiële olie, kan dat?

Zoals jullie weten, zou ik het liefst zo veel mogelijk natuurlijke producten gebruiken voor huid, haar, voeding en innerlijk. 

Ik inversteerde daarom ook in een family kit essentieële oliën van DoTerra om lichamelijke en geestelijke klachten te kunnen verminderen met het gebruik van olië uit natuurlijke planten,bomen en bloemen extracten. 

Toen ik de kit bestelde kreeg ik een flesje Smart&Sassy cadeau. Ik hoorde hierover van anderen dat dit je eetlust zou verminderen en het gewichtsverlies zal bevorderen als je hier mee bezig bent. Ook helpt het tegen cellulitis. Ik was dus erg blij dat hij bij de family kit zat in begrepen. Want laat mij nu net nog een tandje bij willen zetten zo voor de bruiloft van mijn zusje en onze aanstaande vakantie. 

 

Hoe gebruik je het? 

Ik gebruik de smart&sassy voor vocht in mijn voeten of knieën. Samen met een 'basis' olie (kokos, amandel of olijfolie) smeer ik dit op mijn pijnlijke plekken. Door de pepermunt tintelt het een beetje, maar het pijnlijke gevoel wat je krijgt als je vocht in je knieën hebt verdwijnt erg snel. En daar gaat het om! 

Je kan het ook met de basisolie smeren op de plekken waar je je vet moet verbranden, om het proces sneller te laten verlopen. Laat ik dat nou nog niet gedaan hebben, maar daar zal ik wel binnen kort aan beginnen. 

Ook helpt het tegen cellulitis, dat heb ik gelukkig niet dus ik kan de ervaringen hier niet over met je delen. Zowel bij het verbranden van je vet als de cellulitis wordt aanbevolen het twee keer per dag te smeren (meest gebruikt is 2 theelepels basisolie en een druppel smart&sassy).

Je kan de smart&sassy ook drinken. Het basisrecept is 8 druppels toevoegen aan 475ml water en dit in de loop van de dag op te drinken. (Let op! Je kan niet alle essentiële oliën innemen, je DoTerra contact persoon kan je er meer over vertellen en het staat tevens ook op de flesjes of je het in kan nemen of niet) 

 

Mijn eerste ervaring

De eerste keer deed ik 6 druppels bij 330ml water, omdat dit het grootste glas was wat ik in huis had. Achteraf had ik misschien beter voor 5 druppels kunnen kiezen. De geur van je water ruikt heerlijk zoet. Niet zo heel gek, want er zit grapefruit in. De smaak is in eerste instantie zoet en fris, maar kan ook een beetje een prikkelend gevoel geven. Dat komt een beetje door de andere bestandsdelen, namelijk pepermunt, citroen, kaneel en gember. Ik vond dit in eerste instantie niet heel erg lekker, doordat het wat prikkelde maar toch bleef ik de zoetheid van het water wel aantrekkelijk vinden om mijn glas gedurende de rest van de dag leeg te drinken. 

Inmiddels is het echt heerlijk verfrissend! Ik doe per 500 ml water 4 druppels smart&sassy. 

 

Hielp het tegen het honger gevoel? 

Ja zeker, met name tijdens de momenten dat ik ga snaaien om 10.00 uur en 16.00 neem ik vaak even een paar slokken water en het stilt de honger gelijk. Sommigen adviseren het ook voor je eetmoment te drinken, maar ik denk dat je gewoon een gezonde normale maaltijd klaar moet maken en dit niet het moment is om je honger echt te stillen. Dat moet je juist doen op de momenten dat je anders aan het snaaien gaat.  

 

En viel ik meer af dan normaal? 

Ik weet niet precies of ik meer af zou vallen als normaal, omdat ik sinds het gebruik enorm aan het schommelen ben met wat ik eet. Soms eet ik te veel, te vet, te veel suiker. Maar wat ik wel weet is dat ik in mijn vakantie maar een kilo aankwam (in 4 weken tijd), terwijl ik toen echt heel ongezond at, heel veel ijsjes, biertjes en wijntjes. Veel vlees, chips en snoep. Toen ik dit merkte was ik al om. Want ik had namelijk verwacht dat ik zeker 5 kilo was aangekomen. 

Nu ik weer wat beter op mijn voeding let en echt 1 liter water met smart&sassy drink op een dag, zie ik wel dat mijn gewicht sneller daalt. En ik dus ook rustig 1-1,5 kilo kan afvallen in een week. Nu dit nog volhouden! 

 

Wat nog meer met deze olie?

Wauw, wat voel ik me goed en energiek! Echt waar, als ik een dag het vergeten ben merk ik dat ik lang niet zoveel energie heb dan wanneer ik het goed in neem. Ik drink zowel 's ochtends als 's middags een halve liter. En op werk ging dat niet altijd goed, omdat ik de olie dan niet mee had. Maar ik heb de afgelopen dagen druppeltjes olie mee genomen om bij te vullen gedurende dag. En het werkt echt! Heerlijk nog gewoon energie over om 's avonds zelfs 2 keer in de week naar de sport school te gaan. 

 

Waar kan je het krijgen?

Je kan het bij mij bestellen. Een flesje van +/- 250 druppels (15ml) smart&sassy kost €33,88 (excl verzendkosten). Ik doe ongeveer 2,5 maand met 1 flesje smart&sassy. 

De smart&sassy is van het merk Doterra en door hen ontwikkelt. Doterra oliën zijn 100 % natuurlijk. Wil je meer weten over de oliën van Dottera, stuur gerust een berichtje. Dat geldt ook voor een bestelling van smart&sassy. 


Liefst via FB of IG, mijn mailadres is simoneaimee85@gmail.com

Reactie schrijven

Commentaren: 0