Mijn 3 natuurlijke drink tips om de stofwisseling te voorspoedigen.

Als je mij volgt op Instagram, zie je dat ik al een tijd(je) probeer af te vallen. Ik gebruik hier verschillende hulp natuurlijke producten bij om met name de stofwisseling en het vocht snel te kunnen afdrijven. 

Vandaag neem ik je mee in 3 items wat je kan drinken, waarvan ik vind dat deze echter aan bij dragen! 

 

Tasty tea. 

Of wel Tastea. Ik las er een blog over van Merel van Lotus Writings. En niet veel later stond mijn Facebook tijdlijn vol met de reclame ervan en las ik bij meer bloggers over de Thee. Met name gaat het over de SkinThight. Toch besloot ik eerst mijn borstvoeding goed op gang te laten komen en wachte ik tot Thijn 5 maanden was met het gebruik er van. SkinThight is immers vocht afdrijvend, en als moeder die borstvoeding geeft is het juist goed om extra vocht te drinken. 

Skin Thight bestaat uit de volgende ingrediënten: Pu erh, ginger, black tea Lapsang Souchong, cinnamon pieces, orange peels, lemon peels, rose petals, cloves, cardamom

volgens de beschrijving moet je zeker 2 volle Tastea bekers drinken per dag om een resultaat te kunnen bereiken (ongeveer 800 ml). 

Hoe smaakt het; ik vind het een lekkere thee, je moet hem alleen niet te sterk maken dan krijg je een zwarte thee (vind ik niet zo lekker). Ik gebruikte een kleine theelepel per Tasteabeker. 

Wat doet het; je moet er inderdaad vaker van naar de wc. Je honger gevoel stilt er iets van. 

Wat nog meer: Het is een lekkere thee, om warm te drinken, het ruikt ook lekker. En het ziet er daarnaast leuk uit! 

De prijs: €35,95  voor ongeveer 50 kopjes thee (ongeveer 2 maanden). Voor 1 beker thee betaal je dan € 0,70 cent (ongeveer €1,40 per liter) Je kan dit alleen online (hier) kopen. 

 

Smart & Sassy van Doterra

Mijn favoriet van dit moment! Ik gebruik al langer essentiële oliën, met name voor gemoedsrust en slaap. Toen ik door Hanneke van Natuurlijk Dichtbij werd gewezen op de producten van Dottera, hun mooie flesjes en hun family 'ehbo' kit was mijn interesse gewekt. Ik kreeg bij de aanschaf van de family kit een flesje Smart & Sassy. Het advies is om 8 druppels op 475ml water in de loop van de dag in te nemen. Mijn advies is om 4 druppels per 500 ml in je drink water te doen en te zorgen dat je minimaal een liter drinkt. 

Ingrediënten; Grapefruitschil, Citroenschil, Pepermuntplant, Gemberwortel, Kaneelbarst essentiële oliën

Hoe smaakt het; het geeft een prikkelend fris gevoel (door de pepermunt).

Wat doet het; het stilt je honger gevoel enorm. Het voelt erg verfrissend als je het drinkt. En je stofwisseling gaat inderdaad aan het werk als je het hebt gedronken! 

Wat nog meer; je kan dit product in combinatie met een gewone olie (olijfolie, kokosolie of amandelolie) ook gebruiken om cellulitus tegen te gaan, in te smeren op je probleem gebieden om de vetverbranding te bespoedigen, insmeren om plaatsen van vochtophoping (voeten, handen, knieen) te verminderen. 

De prijs: € 33,88  voor ongeveer 37,5 liter water (ongeveer 3 maanden/300 druppels). Het kost je dus per liter 0,90 cent. Je kan dit product via mij verkrijgen. 

 

Gember Thee

Homemade Detox, een beetje een recept van The Green Happiness (mijn favoriete vegan kookboek om af te vallen en met heerlijke vegan recepten!) en een beetje van mezelf. 

Je hebt hier een aantal losse ingrediënten nodig. 2 cm verse gember, snufje kurkuma, 1 citroen (of net als ik 1 drupje essentiële olie Lemon van Doterra)

Hoe smaakt het; naar citroen en gember. Je kan de sterkte naar eigen zin aanpassen. 

Wat doet het; je moet er ontzettend veel van plassen!

Wat nog meer; volgens de beschrijving moet je er 's ochtend 1,5 liter van drinken voor goed detox. Na 4 koppen thee kwam het bij mij mijn neus wel uit. En je moet er wel een theepot voor hebben of steeds bij schenken. 

De prijs; Voor een paar euro heb je de ingrediënten in huis. Met een pakje gember, kan je ongeveer 14 dagen thee zetten. De kurkuma kan je natuurlijk ook wat langer gebruiken, maar ik schat in dat je ongeveer een maand doet met het potje als je dagelijks een snufje (halve theelepel) gebruikt. Je gebruikt per dag 1 citroen in de thee (met de essentiële olie Lemon van 15 ml met 200 drupjes doe je dus wel iets langer ermee en is dus ook goedkoper!) Voor ongeveer €0,50 cent per theepot ben je voorzien van je eigen gember thee! 

 

Mijn conclusie

(let op ik ben geen wetenschapper en heb dit met mijn eigen verstand geconcludeerd)

Alle drie de producten vragen van je dat je een grote hoeveelheid over de hele dag, of op een bepaald moment nuttigt. Water vult immers ook de maag. 

De producten die in de olie en de theeen verwerkt zijn zorgen er voor dat vocht snel afdrijft in je lichaam. Hierdoor verlies je sneller je vocht gehalte wat je 'over' hebt in je lijf. Je valt daardoor ook af, omdat je sneller je vocht verliest. 

Deze natuurlijke producten hebben ook hun werking op de stoelgang, met name de gember en citroen hebben deze werking. En zitten natuurlijk in al mijn drie drink tips! 

 

De Tastea is echt heerlijk in de winter maanden, ik drink zelf in de zomer echt amper thee. 

Hierdoor ben ik super blij met de Smart & Sassy omdat lekker verfrissend water drinken heerlijk is in de warme zomer maanden. De gember ben ik wat minder gecharmeerd van, maar hiervoor heb je niet een webshop of tussen persoon nodig om er aan te geraken. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0