Hoe is het eigenlijk met onze challenge?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets plaatste over onze challenge. En ik heb een update van 3 maanden in te halen. Ben je benieuwd of het goed ging en of we de vakantie ook overleefden zonder iets nieuws te kopen? 

 

Hier komt de update! 

-Mei-

Mei stond in het teken van vakantie voorbereiding en een bruiloft. Yoeri en ik kwamen er beiden achter dat onze zomer garderobe wel een update nodig was en kochten beiden een aantal korte broeken in de kringloopwinkel. Ik maakte van een lange broek die flubberde een shorts en van een lange broek die ik kocht maakte ik een 3/4 broek. Ik kocht ook een paar zomer T-shirts. Maar die bleken thuis toch net een maatje te klein, helaas. 

Verder liet ik me in de Albert Heijn verleiden om twee bamboe bordjes te kopen met een giraffe en zebra kop. En kocht ik er ook een tafelzeil voor de verjaardag van Thijn. Terwijl ik eigenlijk nog wel e.e.a. in het thema in huis heb en er nog niet eens naar had gekeken. (Oeps). 

Om Joris wat te vermaken onderweg in de camper, zocht ik naar kleine spelletjes. Ik kon in de kringloopwinkel niets vinden. Ik verzamelde van de supermarkt de wiebelpoppetjes van StarWars om die in ieder geval onderweg te kunnen geven, maar ik kocht ook het volgende:

- Een voorleesboekje van PawPatrol

- Een mini electroboekje met Pen

- Doeboek PawPatrol

- Doeboek Woezel en Pip

- Zoekboek Peppa Big

 

Yoeri en Joris hadden sandalen/slippers nodig. Yoeri had wel gekeken of hij ze tweedehands kon kopen, maar ze waren niet beschikbaar in zijn maat. We kochten ze dus nieuw. Voor de kids ben ik wel een beetje voorzichtig om schoenen tweedehands te kopen. Inverband met een slecht voetbed, maar ook dat Joris een hoge wreef heeft en veel schoenen dus niet past. Ik denk ook dat je wel kritisch moet zijn op de schoenen van je kind. 

Ik kwam op de braderie een zwembroek van PawPatrol tegen voor een paar euro, wat ook mee ging in de koffer. 

Ook kochten we voor het eenpersoonsbed in de camper een topmatras bij de Ikea, die ik op maat maakte. Ik vond dat zelf iets frisser, toch als een tweedehands aanschaffen. Overigens lukte het mij heel goed, om naast batterijen verder niets te kopen bij de Ikea ;) 

En op het laatste moment kwamen we er ook nog eens achter dat we geen waterkoker hadden in de camper. Waar die is gebleven, is een raadsel. Maar we zagen beiden niet zitten om water te koken in een pannetje. 

 

- Juni, de vakantiemaand- 

Oké, hier kreeg ik regelmatig te horen dat Yoeri wel wat beter is in de challenge dan ik. Tenminste dat verweet Yoeri mij meerdere malen. Echter is het ook zo, dat Yoeri vaak geen oplossing bedenkt of maakt voor dingen, dus tja. Dan doe ik dat en ik ben eenmaal niet zo heel handig. Maar toch denk ik dat het best mee valt. 

We kochten voor Joris onderweg een stoel, we hadden wel een kinderstoel mee, maar niet eentje waar je zo op kon zitten. En Joris gaf wel aan dat hij ook een eigen stoel wilde. We kochten dus een nieuwe klapstoel, om even later op Facebook te zien dat iemand twee kleine kinderklapstoeltjes verkocht (die ik overigens ook overnam, zo schattig). Verder aten we een aantal keren bij de mac Donalds, waar Joris ook nieuwe speeltjes kreeg (knuffeltje, mylittlepony en een schietding). Verder kreeg hij onderweg nog een waterpistool, een heliumgevulde ballon. 

 

Joris was ook jarig, we wilden wel iets geven. Op de laatste dag (de dag voor zijn verjaardag) was er een Trödelmarkt in het stadje waar we waren. We kochten daar een hele toffe Brüder Brandweer wagen, waar we de dag daarna op een andere rommelmarkt nog losse playmobile poppetjes bij aanschafte. Joris vond hem geweldig. En het maakte hem helemaal niets uit dat hij in een krant en plasticzak was verpakt. 

Voor zijn grote verjaardagsfeest, plaatste ik een oproep op de verkoophoek voor een 14 inch fietsje. Waarop iemand reageerde en Joris nu een mooie fiets heeft. Want naast dat ik de kinderfietsjes ontzettend duur vind nieuw (lees boven de €100!) Is Joris eenmaal een jongen en blijft een fiets niet zo lang nieuw als je zou willen, waarom zou je er dan zoveel geld aan uitgeven als tweedehands ook prima is? 

 

Ik merkte dat ik op vakantie soms wel souvenirs wilde kopen als aandenken voor de jongens, maar uiteindelijk kochten we niets, omdat ik alles te duur vond of nutteloos. De vier stapjes helpen mij daar echt wel goed bij. (Kan ik het gebruiken, wordt ik er blij van, is het nodig, kan het ook tweedehands) Foto's en kleine dingen uit de natuur helpen ook herinneringen ophalen. Wat we wel deden, is een beetje traditie bij verschillende punten van die souvenirsmunten draaien. Joris en Thijn hebben beiden ook een spaarboekje er van. Het is erg leuk om te hebben en kost dus ook niet veel geld om souvenirs van een plek te hebben. 

 

We brachten ook een bezoekje aan mijn favoriete drogist. De DM. Ik kocht er lege flesjes en potjes om eigen cremé mee te kunnen maken. Ook kocht ik er een nieuwe haarborstel (eentje van hout en met Schweine haren ;) ) en 6 kinderbakjes met deksel voor voeding of iets dergelijks, maar die ook in de vriezer en de magnetron kunnen. 

Tevens schafte ik op vakantie ook een naaipatroon aan voor een dames jurk. Het is toch iets nieuws, al is het om kleding mee te kunnen maken. Het patroon neemt ook wel ruimte in, in de kast. 

 

- Juli, about last month- 

De maand waarin we 3 verjaardagen vierden. En er dus toch ook wel wat nieuwe cadeaus werden aangeschaft. Zo kreeg ik een hangertje met de letter T voor mijn verjaardag. 

Yoeri kreeg ook hangertjes met de letter T en J, maar ook een nieuwe ketting. Omdat de zijne op vakantie was stuk gegaan. 

Ik ben inmiddels helemaal into het gebruik van essentiële oliën (daarover later meer). Maar hier kwam dan toch wel aanschaf van een aantal items bij. Ik kocht een boek over het gebruik van de oliën over van een kennis, maar ook een diffuser voor op de slaapkamer en bestelde bij Ome Ali een aantal lege rollers en flesjes om eigen mengsels in te kunnen bewaren.

 

Ik kocht stof om mijn jurk (van het patroon van de vorige maand) te kunnen maken. En eindelijk kwam ook stof binnen die ik in mei al had besteld voor Thijn. Ik had in mei al meer stof gekocht, bedenk ik me nu. Namelijk een rol canvas om de kussens van onze lounche bank opnieuw mee te kunnen bekleden. 

Dat is wel iets hoor wat ik lastig vind. Als je veel zelf maakt en daar stof voor nodig hebt, is het dan iets dat je dan 'nieuw' koopt? Eigenlijk wel wat het is nieuw, maar soms is het wel beter om het zelf te maken. Want is het tweedehands niet te krijgen en in de winkel kant en klaar gewoon duur. 

Maar goed, we zijn inmiddels alweer op de helft van het jaar en ik vind dat we het best aardig redden zo! 

 

 

Wat vind jij van de challenge? Als je ook mee doet, valt het je tegen of mee? Hoe vind je dat wij er mee om gaan? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0