Mijn kampeer tips met kids

Ik wilde graag mijn tips voor een relaxte vakantie met kinderen met je delen. Ik spreek enkel uit ervaring op reis met de camper, maar ongetwijfeld kan je ze ook toepassen als je met je kids in een caravan of tent slaapt (of misschien zelfs wel in een huisje). 

 

Tip 1; Niet op tijd slapen is best oké. 

Denk maar aan hoe je zelf slaapt als je ergens anders bent, je kinderen hebben gewoon het zelfde probleem. Nergens anders slaapt zo lekker als thuis. En ook al heb je je eigen huis bij je, je eigen kussen, matras hoes, dekbed etcetera. In de camper is echt niet net zo als thuis. Het ruikt er anders, het luistert er anders, het ziet er anders uit. 

Wij besloten er ons gewoon aan over te geven dat we de eerste 3 nachten helemaal niet zouden slapen omdat de jongens dat niet konden. Uiteindelijk viel dat wel mee. Ze sliepen best aardig. Zolang Joris bij papa sliep en Thijn af en toe bij mama kon tukken als hij 's nachts wakker werd sliepen we allemaal best oké. En kreeg Thijn er een beetje ritme in overdag.

 

Tip 2; Een reisdag is ook een rustdag.

Als je veel onderweg bent, betekent dat je kids weinig energie verbranden en soms ook in slaap vallen in de autostoel. Kijk dan ook niet verbaasd op als ze 's avonds niet op hun bedtijd moe zijn of willen gaan slapen. Ze hebben namelijk ook niet zo veel energie verbrand. 

 

Tip 3; Reis tijdens slaapjes tijd. 

Dit was voor ons veel het moment dat we door konden rijden, geen jengelende baby, dreumes of peuter hadden. Alle vakanties of sowieso dagjes weg plannen we meestal de lange ritten in de ochtend na een uurtje of 10 of na de lunch, omdat ze dan beiden wel moe zijn en lekker slapen. Je hoeft ze dan niet met man en macht te vermaken. 

 

Tip 4; Alles bij de hand

We hadden het dit keer zo dat ik naast Joris zat en Yoeri naast Thijn. Dit omdat Thijn nog niet in de autostoel past en de maxicosi niet achterin kon. Hierdoor was ik de entertainer van Joris als hij niet sliep. Doordat ik veel dingen bij de hand had in de camper ging dit aardig. Een lijstje wat handig is mee te hebben:

- Knijpfruit (vind hij lekker, krijgt hij anders niet zo snel)

- Appeltje en schillemesje

- Boekje om te lezen, spelletje om te spelen

- Kleine cadeautjes

- Kleine snoepjes in een zakje

- Drinken

- Kleine koekjes in een zakje

- At least, bleek de mobiel met filmpjes soms ook de ultime redding

 

Tip 5; Liever een stop extra dan zelf geïrriteerd raken

We hadden een aantal keren dat Joris en Thijn het even zat waren, ondanks dat we niet langer dan 3 uur per dag reden. Tja, het kan zo verkeren. Even stoppen om benen te strekken, te plassen wat te drinken en te eten hielp vaak wel en dan konden we weer verder. Dat de reis dan iets langer duurde namen we dan maar voor lief. Want van gillende en huilende kinderen wordt je niet blijer van. 

 

Tip 6; Neem mee van huis waar van je weet dat je kinderen het lusten en het moeilijk te krijgen is:

Wij namen onder andere mee:

- Aanmaak limonade zonder toegevoegde suiker (kwamen toch helaas wat te kort, maar konden voor Thijn wel nog iets vinden bij de DM)

- Verpakte koekjes, van die meeneem dingen. (niet milieu vriendelijk, maar zo handig onderweg of als je uit eten gaat en ze het toch niet lusten, krijgen ze in ieder geval iets binnen)

- Smack

- Potgroenten

- Vlokken, hagelslag en appelstroop van de kleine keuken

- Rozijntjes en gedroogde abrikoosjes van de kleine keuken

 

Tip 7; Neem speelgoed mee waar beide kids mee kunnen spelen.

Ik had in het begin 3 bakken, door dat er eentje stuk ging bleek daet alles uit het kleine bakje ook best in de middelgrote (binnenspeelgoed) paste. Met alles is echt wel meerdere keren gespeeld. Maar had wellicht toch nog iets minder kunnen zijn. 

 

Tip 8; Probeer toch zoveel mogelijk een dagritme in te bouwen. 

Bijvoorbeeld, na het eten douchen en de kids naar bed. Onze kinderen varen er wel bij als ze structuur en ritme hebben. Op een reisdag verlegde we wel het avond eten na wat later, zodat we Joris iets later op bed hadden liggen met meer kans dat hij ging slapen.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0