Wat doe jij met alle kleine souvenirs DIY Souvenirspot

Ik maakte ze al eerder, souvenirs potten. 

Heel handig voor een leuke verzameling van de kleine dingen die je mee terug neemt van je vakanties, maar waarvoor je niet de ruimte hebt om ze breed uit te stallen. 

 

Ik maakte mijn eerste pot van onze reis naar Costa Rica (zie eerste foto). En heb er ook eentje in de kast staan met allemaal kleine dingetjes uit mijn hele leven die een belangrijke betekenis hebben. 

 

Van onze vakantie naar Duitsland en Tjechië dit jaar maakte ik er ook een. Want Joris spaarde wat steentjes en nog veel meer op. 

 

Wat heb je nodig:

- Een grote groenten pot (of iets kleiner als je niet veel souvenirs hebt).

- Verf en een kwast. (Action of Ikea)

- Papiertje of een krant om je deksel op te laten drogen. 

- Porselein/Glas stift bij Pipoos (verschillende kleuren, ik koos voor zwart). 

 

Wat moet je doen:

1.) Verzamel je souvenirs en bekijk hoe groot je potje moet zijn. 

2.) Je weekt het etiket van je groenten pot er af met warm water. En maakt de pot van binnen en buiten goed schoon en droog. 

3.) Ik koos er voor gewoon mijn handschrift te gebruiken, maar je kan ook eerst netjes op een papiertje je tekst schrijven, deze in de pot plakken en overschrijven met de porselein/glas stift.

4.) Bedenk van te voren je tekst en waar het komt en hoe groot.

Ik koos er voor om de volgende tekst te gebruiken: Camper Tour 2018 en alle plaatsen waar we zijn geweest met de camper. 

5.) Volg de aanwijzingen van de stift. Die ik gebruikte, moet 4 uur! drogen en daarna 1,5 uur op 90 graden in de oven en nog tijd om af te koelen.

6.) Schilder je deksel, ik gebruikte gewone verf van de Ikea of van de Action (Acryl). Je hebt dan soms wel 2 of drie laagjes nodig, maar in de zomer is het zo droog.

7.) Als je pot is afgekoeld en je deksel droog kan je je potje vullen met de souvenirs en op een plankje zetten om nog na te kunnen genieten van je vakantie!

 

Mijn souvenirs zijn:

- Een ingangsticket van het Hupfenfestival in Marburg

- Een polsbandje van het Hupfenfestival

- Heel veel steentjes, verzameld bij de verschillende meren die we bezochten. O.a. een hele mooie met zilverglitters (twee stuks, maar die grote paste er niet in) die we vonden bij de camping in Luze, Tsjechië.

- Een slakkenhuis (leeg natuurlijk).

- Een parkeerticket van de modelbau show, waar we op Joris zijn verjaardag waren

- Bierdopjes, o.a. van de Dresdner biertjes uit Dresden. 

- Veertjes

- Het lege snoepzakje van de ADAC, pechhulp ;) 

 

De ander ingangtickets gaan in de fotoalbums van de jongens (als ik daar ooit aan toe kom), maar die zou je er dus ook gewoon in kunnen doen (o.a. van de Autostadt, Het wildtierpark, De Karlstejn.)

 

 

 

veel plezier!

 

 

p.s. achteraf had ik misschien ook voor een kleurtje kunnen kiezen, je ziet het nu niet zo heel erg goed. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0