· 

Vakantie voorbereidingen deel 3; inpakken en wegwezen

De laatste blog over onze voorbereidingen. 

Ik denk dat bijna in elk huishouden het wel zo gaat dat de vrouw het meeste doet in de voorbereidingen als het gaat om het inpakken van de spullen. Ik keek er een beetje tegen op, dit omdat er natuurlijk een persoontje bij was gekomen, maar de camper niet is mee gegroeid. Ik neem je even mee met hoe wij het inpakken deden deze keer en welke tips ik je mee kan geven voor als jij nog klein behuisd op vakantie gaat. 

 

Hulplijn inschakelen en taken verdelen.

Echt mijn jongens zijn super lief en kunnen zich vaak goed zelf vermaken, maar juist als IK iets wil doen voor mezelf of wat echt nodig is, dan komt er altijd wel eentje om iets zeuren, loopt in de weg, heeft besloten dat het een ik-hang-aan-mama-dag is. Mijn eerste prioriteit lag dus bij het inschakelen van de hulplijn- oppas. Gelukkig kwam dit een beetje te zamen met dat vlak voor vertrek de jongens al een nachtje bij mijn schoonouders gingen slapen vanwege de bruiloft van mijn zusje. Met liefde wilden ze de dag daarna ook wel oppassen op de jongens, immers moesten ze ze daarna wel 4 weken missen. Voor mij dan niet een hang-over uitslaap dag na de bruiloft. 


Yoeri en ik spraken af dat ik voor de kleding en boodschappen zou zorgen en hij voor de 'mannen' dingen, zoals dat alles werkte en het ding van binnen en buiten schoon was. 

 

Lijstjes, lijstjes, lijstjes that's it!

Ik ben van de lijstjes, boodschappen lijstjes, to do lijstjes, to wish lijstjes etcetera. En maakte dus een lijstje in Excel wat ik af kon strepen (en bewaren voor de volgende vakantie). Ik maakte een lijstje voor de jongens, voor mezelf, voor Yoeri, voor de camperinventaris en voor de boodschappen die mee moesten. Uitprinten en afvinken maar. 

Ik besloot het meeste echt op de dag te doen dat de jongens weg waren, en het lijstje voor lijstje te doen. Dat werkte echt wel effectief. Ik deed tussendoor ook nog de was even aan, omdat er dingen op het lijstje stonden die ik mee wilde nemen. 

De boodschappen bestelde ik overigens een week van te voren al bij de AH, want soms is de zaterdag al snel vol geboekt. Ik kon op de dag van te voren nog even de laatste dingetjes er bij doen en liet de bezorger de spullen ook op de stoep bezorgen in plaats van in de keuken en kon zo hup, alles direct in de camper leggen. 

 

Minimalistisch

Ik vond dat wel een dingetje, we gingen immers 4 weken weg. Het was super warm toen we vertrokken, maar ik weet ook dat het zo opeens 15 graden kouder kan zijn. Daarnaast wilde ik niet om de dag een was hoeven draaien, maar was het wel nodig om te wassen. Ik deed daarom het volgende:

- 6 sets zomer kleding (shirt en broek of jumpsuit) voor de jongens 

- 10 sets ondergoed voor de jongens (ivm plasongelukjes van Joris en dat Thijn bij warm weer ook alleen een romper aan heeft).

- 5 shirts lange mouw voor de jongens

- 1 jas en 1 vest

- 3 lange broeken voor de jongens

- 2 sets zwemkleding

- 2 pyjama's

 

Zowel Thijn als Joris nam hierdoor 1 kastje van de 6 in beslag. Voor ons deed ik het wat minimalistischer, immers wij maken onze kleding niet zo snel vies als Joris en Thijn dat kunnen (dacht ik, zie later). 

Voor mezelf nam ik het volgende mee:

- 1 lange broeken

- 1 jumpsuit

- 2 dunne zomer lange broeken

- 2 korte broeken

- 2 leggings kort

- 1 lange legging

- 3 jurkjes

- 3 shirts korte mouw/hemdjes

- 1 shirt lange mouw 

- 1 vest en 1 jas

- ondergoed voor 7 dagen, 4 voedings bh's en 8 pads

- zwemkleding

 

Voor Yoeri:

- 2 spijkerbroeken

- 4 korte broeken

- 5 shirts korte mouw

- 2 shirts lange mouw

- 1 vest en 1 bodywarmer

- 7 boxershorts

- zwemkleding

 

Was het genoeg wat er mee ging?

Achteraf, had ik zelf best een berg kleding mee genomen. De lange broeken zijn bijna niet aangeweest en vooral mijn kleding had misschien nog best wat minder gekund. Echter merkte ik wel dat op de camping je moeilijk je kleding echt een dag schoon kan houden, meestal belande het toch wel direct na een dag de was in. Hierdoor moest ik echt wel op de 7de dag een was draaien, want anders kwam ik gewoon te kort. 

Yoeri had was tshirts minder in de loop van de vakantie, omdat hij uit een paar gegroeid was en er eentje stuk ging, net als een van zijn korte broeken.             

 

Wat zijn mijn tips:

- Maak een afvinklijstje van te voren

- Ik maakte de afweging dat ik om de 6/7 dagen wilde wassen en dat ik meestal 2 dagen dezelfde kleding aan kon trekken en hield hier dus ook rekening mee. Als je meer wil wassen, kan je ook minder mee nemen en vice versa.

- XXL hydrofielen om mee af te drogen! Veel beter als een handdoek. Ga je echt naar het strand of zwembad is een badlaken wel fijn voor op het strand of over je stoel, maar het neemt ook wel ruimte in beslag.

- Neem boeken mee die je kan ruilen, wij kopen altijd boeken bij de kringloop, zodat als we ze uit hebben, ze weer kunnen ruilen in een ruilbieb op een camping of hotel. Zo kan je toch lekker door lezen en hoef je niet een hele boekenkast mee te nemen. Ik nam veel tijdschriften mee, omdat ik daar thuis geen tijd voor had. 

- Je kan je kleding op opgerold opruimen ipv opgevouwen, dat neemt minder ruimte in beslag.

- Setjes combineren, bijvoorbeeld een afritsbroek of jurkje met een vestje of jurkje zonder legging of met korte of lange legging. 

- Ik nam geen extra luiertas mee, maar gebruikte de fietstas als luiertas (doe ik thuis ook wel eens). Hier deden we ook wel boodschappen mee. Die wij hebben kan je makkelijk ook om je schouder hangen en er zit een zakje in om de haken voor aan je fiets dicht te ritsen als je hem als tas gebruikt. 

 

Heb jij nog tips voor op reis? Ik hoor ze graag, overigens vind je de rest van de inventaris van de camper hieronder ;) 

 


Standaard camperinventaris:

- 4 grote borden

- 4 kinderborden

- 2 grote bakjes annex soepkommen

- 2 kleine bakjes

- 2 kinderbekers

- 2 thee/koffiemokken

- 2 limonade bekers

- 4 messen

- 4 vorken

- 4 lepels

- 2 kinderbestek

- sla couvert

- opscheplepel

- broodmes

- vleesmes

- 2 scherpe messen voor vlees te snijden

- spatel

- vlees knijper

- garde

- koekenpan

- wok

- steelpannetje 

- kleine pan

- grote pan

- slacentrifuge

- grote snijplank

- kleine snijplank

- kurktrekker

- blikopener

- aardappelschilmesje

- dunschiller

- schaar

- BBQ met gastankje

- 2 set theedoek/handdoek/vaatdoek/schuursponsje

- wasbak met wasmiddel en afwasborstel

- keukenrol

- toiletpapier

- aluminiumfolie

- vuilniszakken

- boterhamzakjes

 

- rummicub en yahtzee in 1 doosje

- kolonisten reis editie

- 4 leesboeken

- leeslamp

- wasmiddel voor op reis (tubes, te koop bij de drogist)

- opvouwbare wasmand

- kacheltje

- rugzak

- potti pot

- EHBO kist

- 2 luie lig stoelen

- uitklap tafel

- uitklap wasrekje (Ikea, super handig) 

 

Wat ging er nog meer mee:

- 2 draagdoeken

- ringsling

- draagzak

- Kleine klap buggy

- klein rugzakje

- toiletartikelen (2 x shampoo, 2x douche gel)

- EHBO essentiële oliën. 

- Zwemtas

- Bak buiten speelgoed

- Bak binnenspeelgoed

- Speelkleed

- 2 kinderstoelen

- Bench voor boy incl kleed en 2 bakken voor water en voer

- Luiertas/fietstas

- Fietsen incl twee zitjes en twee fietshelmpjes voor de kids.

- Joris zijn loopfiets

- Memory, puzzel en Domino voor Joris

- Voor elk van ons 3 leesboekjes

- Handkolf, voor je weet maar nooit. 

 

- Heel veel boodschappen


Reactie schrijven

Commentaren: 0