Als mama jarig is.....

Morgen is het weer zo ver. Dan ben ik jarig. Twee dezelfde cijfers dit keer. Joris vraagt de laatste tijd, gezien hij pas ook jarig was en 3 werd. Hoe oud ben jij mama? Ik zeg 3 en dan nog een keer 3 ;) 

 

Maar sinds ik moeder ben geworden is mijn verjaardag niet meer hetzelfde. De eerste keer dat ik jarig was en moeder, lag ik nog in mijn kraambed. Immers zit er 12 dagen tussen de verjaardagen van Joris en mij. Ik beviel van Joris doormiddel van een keizersnede, en was echt niet op de been 12 dagen daarna. Ondanks, dat ik dus toen de magische 30 bereikte. Ik kreeg geloof ik van Yoeri wel een cadeau, namelijk een hangertje met geboortesteen van Joris. Wat ik ook eigenlijk had gewenst. Maar bewust stil staan bij mijn verjaardag deden we eigenlijk niet. 

 

Hoe ging het tot nu toe?

Toen Joris 1 jaar werd, werd Yoeri (die dus precies 2 weken na mij jarig is en dus 3,5 week na Joris) 30. We besloten dan ook de magische 1 van Joris, de magische 30 van Yoeri en de magische 30 van mij, van het jaar daarvoor groots te vieren. We nodigden onze families uit en gaven een groot tuinfeest met een BBQ. We vonden het erg leuk en hadden ook het echt naar ons zin. Alhoewel het grootste gedeelte van het feest natuurlijk de nadruk werd gelegd op de verjaardag van Joris, maar dat maakte ons als trotse ouders niets uit. 

 

Vorig jaar werd Joris 2. We dachten, we doen het nu anders en vieren het niet samen maar apart. We gaven een feestje tergelegenheid van Joris zijn verjaardag (ook weer met een BBQ, een voordeel van in het zomerseizoen jarig zijn). en dachten dat we die van ons wel later zouden vieren. Dat kwam er natuurlijk helmaal niet van. Want ik was zwanger van Thijn, hartstikke beroerd en was al blij dat ik Joris zijn verjaardag had overleefd en tot 21.00 uur op kon blijven. Deze verjaardag ging dan ook een beetje aan mijn neus voorbij. 

 

Oké en dit jaar dan, dit jaar vierden we Joris zijn verjaardag op de camping en komt het feest dus ietsjes later. We hebben de uitnodingen voor zijn feestje al verstuurd. En nodigen familie en vrienden uit om na de BBQ te blijven voor een borrel op de verjaardag van Yoeri en mij. Maar vaak merk je dan toch dat iedereen vroeg af haakt, vrienden hebben kinderen die ook vroeg naar bed moeten en het is niet meer als toen er nog geen kids waren dat je door ging tot in de late uurtjes (niet dat we dat überhaupt halen nu we kinderen hebben). 

 

Verlangen, verwachtingen, lijstjes of regel je als moeder zijnde alles toch maar zelf? 

Oh ja...cadeautjes als moeder zijnde. Ik heb een hele lange waslijst. Maari n het kader van de challenge en het minimaliseren, wilde ik natuurlijk het ook een beetje realistisch houden. En ik weet niet hoe jullie man is, maar de mijne 'vergeet' het denk ik gewoon. Ik doe al een paar jaar namelijk het volgende (op zijn verzoek); Ik stuur hem via whatsapp een lijstje met de eventueel daarbijhorende webshops of afbeeldingen van mijn wensen. 

Dit jaar ziet mijn lijstje er als volgt uit:

- een hangertje T van Thijn (zou ik eigenlijk vorig jaar al kopen, maar niet gelukt)

- een hangertje met geboorte steen van Thijn van Melano

- uitslapen

- uit eten

- samen een weekendje weg

- een hele dag sauna met vriendin L

- een uitwisbaar notitieboek van ourgreenstory

 

en ik stuurde hem een linkje naar dit minimalistisch idee als verjaardagscadeau, een beetje in het verlengde van een deel van het bovenstaande, die toch ook bestond uit een aantal nieuwe dingen, nadat hij commentaar leverde op het feit dat hij toch echt wel beter zijn beest deed met de challenge dan ik. 

 

Ik had nog stiekem de hoop dat hij mij als verrassing mee uit eten zou nemen, maar vrees dat dat ook niet gaat gebeuren. Ik verwacht daarnaast misschien dat hij gaat zingen op bed met de jongens, maar verder geen hoogdravend cadeau, ontbijt op bed ofzo. 

Als mama zijnde, moet je het toch allemaal echt zelf regelen, inclusief de croissantjes en het vers geperste jus voor het ontbijt in huis halen. 

 

Toch was ik niet van plan om mijn eigen verjaardagscadeau te kopen, zoals een collega dat deed die ook deze week jarig is. Tuurlijk je kan het zelf in de hand houden dan, je krijgt echt wat je wilt. Maar als je net als ik duidelijke linkjes stuurt moet dat toch voor elke man haalbaar zijn? Of zou dat echt te hoog gegrepen zijn voor sommige mannen?

Ik hoor soms ook van vriendinnen dat mannen hen echt in de watten leggen, tot een versierde huiskamer met slingers en ballonnen aan toe, een bos bloemen op het werk laten bezorgen en dergelijke. Een droom man in mijn ogen, want ik denk dat die van mij niet eens weet waar hier de slingers en de ballonnen liggen ;). 

Maar een kus, een gefeliciteerd en een ik hou van je in de ochtend is ook al heel erg fijn en samen een taartje eten! 

 

Overigens doet deze blog mij beseffen dat ik ook maar snel aan de slag moet om een passend cadeau voor manlief te zoeken en te regelen, voor je het weet zijn we weer twee weken verder en is hij aan de beurt! 

 

Hoe vier jij je verjaardag? Merk je verandering sinds je samen woont, of dat wanneer je moeder bent het anders is? Heb je nog tips en trics voor anderen? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0