· 

Vakantie voorbereidingen

Onze camper 😊
Onze camper 😊

Hier zijn de vakantie voorbereidingen al weer begonnen en bij jullie? Ik deel ze graag met je omdat het ons toch best bezig houd, een vakantie met twee kleine kinderen. 

 

Wat is het idee?

We gaan wel geteld bijna 4 weken (ja je leest het goed 4!) op vakantie met onze camper! Lekker hutje mutje met zijn 4'ren een tourtocht maken. 

Mijn eerste idee was naar Slowakije, Hongarije af te reizen en misschien Tsjechië weer aan te doen. Uiteindelijk wordt het toch Duitsland, Tsjechië, Polen, Duitsland en misschien nog een nachtje Nederland. 

 

De camper

We hebben deze camper in 2014 gekocht en toen voor het eerst gebruikt voor een tour naar Tsjechië. Die we halvewege moesten afbreken omdat ik zo olie dom was om op mijn slippers in een zilvermijn te gaan (Dat moet je echt niet doen) en uit te glijden waar door ik vervolgens mijn grote teennagel verloor. Ik kan nog een heel blog schrijven over de magische wijze van het jaren ' 50 look ziekenhuis in Kutna Hora. 

We hebben daarom in het naseizoen nog een rondreisje door Duitsland gedaan. In 2015 zijn we met de camper op één camping geweest, omdat Joris toen net 3 maanden oud was. In 2016 deden we wederom een tour in Duitsland. Joris was toen 1 jaar oud. 

We hebben een Fiat Ducato met Dethleffs globetrotter opbouw. Met vijf slaapplaatsen. Een tweepersoons bed op de alkoof (boven de voorstoelen), een ombouwbed voor twee personen van de twee persoons zithoek en een ombouwbed voor één persoon van de driepersoons zithoek. 

 

De reis

Dat was bij Joris al een dingetje. Joris moest de eerste vakantie met de maxicosi worden vervoerd, ik zat dus gezellig achterin. De tweede vakantie kon Joris in een autostoel. Echter is dit een ouderwetse camper en bestaan de twee andere zitplaatsen uit tweepuntsgordels. We zochten het uit en kwamen op een autostoel van het merk Römer die met tweepuntsgordel goed gebruikt kan worden en konden deze (hoe anders dan ook) niet meer nieuw krijgen, maar troffen hem in goede staat aan in een kringloopwinkel. 

Thijn is echter nog net 8 kilo en mag dus ook nog niet in de autostoel worden vervoerd. We hebben al wel in het afgelopen jaar vast een tweede, tweedehands Römer aangeschaft. Maar Thijn moet het nog even doen met de maxicosi. Hierdoor zullen we ook niet langer reizen dan 2 uur achter elkaar. We kiezen dan wel voor een reis van twee uur in de ochtend, ene lange pauze van minstens 1,5 uur en daarna nog een ritje van maximaal 2 uur. Thijn mag dan gezellig naast Yoeri voorin zitten en ik zit naar Joris. Kunnen we gezellig boekjes lezen en spelletjes doen onderweg. 

Het plan is wel om campings te zoeken waar we twee of meer nachten gaan verblijven, waardoor we altijd onze voortent (opblaasbaar) zullen opzetten. We gaan wel de route een beetje van te voren uitstippelen zodat we campingpunten hebben waar we heen kunnen rijden. We willen in principe niets vast leggen, maar 1 camping in Tsjechië staat al wel hoog op ons lijstje en misschien dat we deze toch gaan boeken. Je kan namelijk vlak naast een safari park camperen, hoe tof is dat! 

 

Slapen hoe doen we dat

Yoeri en ik slapen eigenlijk in de alkoof, dit heeft een tweepersoons matras. We kochten hierbij wel voor een fijn gevoel een topmatras bij toen we de camper kochten. 

De vier persoons zit houden we zo. De driepersoonszit laten we eigenlijk altijd laag, omdat tijdens het rijden de hondenbench met Boy (en ja die gaat ook mee) er op staat. Joris sliep in het campingbedje wat we er boven op zette. 

Mijn gedachte was dat Joris in de voortent kon gaan slapen in het campingbedje, en Thijn dan in een camping bedje op het eenpersoonsbed. Yoeri vind dat niet zo'n goed idee. We willen daarom een stapelbed maken bij het eenpersoons bed, maar dan wel op zo'n manier dat tijdens het rijden de bench van Boy er nog wel kan staan, 

We hebben al gezien dat er een speciaal systeem verkrijgbaar is om een stapelbed te maken, maar weten nog niet of we deze gaan aanschaffen. Ik (of misschien Yoeri wel) zal hier later als we eruit zijn, nog een blog aan wijden. 

 

Ik ben nog op zoek naar doe dingen voor een 3 jarige onderweg. Heb jij een idee?

En wat is voor jou en/of je kids echt een must om mee te nemen op vakantie? 

Reactie schrijven

Commentaren: 0