De tijd vliegt alweer een maand voorbij

Whow.... Wat ging deze maand snel voorbij. De tijd gaat zelfs zo snel dat ik niet eens tijd kan vinden in de avond uurtjes om nog blogs te kunnen schrijven. Moet nog even denken wat ik daarmee wil. Want had altijd een beetje het streven om minstens twee blogs per week te kunnen schrijven. 

 

De vierde maand voorbij 

Ik merk echt voordelen aan deze challenge. En het is echt niet alleen het feit dat we elke maand geld overhouden, maar ook echt het bewust zijn van wat je ongemerkt toch aan schaft wat je denkt nodig te hebben.  En hierdoor denk ik wel bewuster na over wat ik precies wil kopen. En dat gezegd hebbende heb ik deze maand dus wel iets gekocht. 

 

De geoorloofd schade:

- Drie bijna complete outfits voor de bruiloft van mijn zusje voor Yoeri,  Joris en Thijn.

Ik twijfel of ik nog schoentjes koop voor de jongens. 

- Make-up inclusief blush en poeder brushes (valt onder persoonlijke verzorging had ik bedacht 😊😉)

 

De ongeoorloofde schade:

- Een konijnen pak,  voor het vrijgezellen feest van mijn zusje,  maar ik kon hem zelf de week erna aan om met de optocht van de oranje vereniging mee te lopen.

- Twee witte thirts om eventueel te bedrukken voor het feest,  maar dat is niet gelukt.

- Een zoefzoef dier voor in een swap.  

(Ja echt,  sorry het is echt zo leuk en de rest van de swap kon ik heel mooi vullen met home made kleding en andere items maar wilde dan wel iets groots van het lijstje kopen) 

- Ik kreeg op mijn kop voor de swap van Yoeri maar al schrijvend zie ik twee windlichtjes op tafel staan die echt nieuw zijn en door Yoeri gekocht deze maand.  Oké ze staan echt leuk en voor de film 🎥 opnames van Binnenste Buiten Tv was het ook echt leuk! 

- Voor de tweedehands telefoon kocht ik een bescherm hoes, screenprotector en een nieuw afdek hoesje dat ontbrak. Helaas was dit wel noodzakelijk om te zorgen dat de telefoon iets langer mee gaat en ik heb dus ruim drie maand gedaan met mijn andere die al eind december vol scheuren zat.

- 7 meter canvas stof. Met de eerste zonnestralen zaten we natuurlijk buiten. Ik zag dat de hoezen van onze lounge bank echt kapot zijn en om de kussens te beschermen moet er echt een nieuw stofje over. Dus nieuwe stof gekocht. Nu nog tijd om hoezen te maken. 

 

Wat kwam er tweedehands binnen?

- Een zomerjasje voor Joris

- Een hoge peuterstoel voor Joris

- Twee lijstjes voor mijn toffe vlinder verzameling 😍

- Hemdjes voor Joris 

- Een tweedehands telefoon voor mij

 

Wat valt mij nog meer op.

Ik merkte deze maand dat we iets gemakkelijker zijn geworden met boodschappen doen. Eerder konden we hierin ook nog wel op de kleintjes Letten, maar afgelopen maand kwam de Ah zelfs twee x langs en koop ik wat we willen eten in plaats van wat er in de aanbieding is. En dat komt gewoon doordat onze portemonnee wat ruimer in zijn jasje zit. 

En eigenlijk geeft dat ook niet zo veel toch?

 

De swap vond ik mega leuk om te doen. Ik trok toevallig een meisje en maakte alle bloemige en roze pakpapier en tasjes op en vond het een erg leuk geheel worden (zie foto).

 

En voor de verjaardag van mijn moeder maakte ik een bon voor een gezamenlijke high tea, want dat doen we ook zeer zelden en is nog leuker dan een ding geven toch?

 

Wat komt er aan volgende maand:

De bruiloft van mijn zusje natuurlijk!  Alle outfits zijn bijna compleet.  Yoeri mist nog een blouse en ik twijfel of ik voor de jongens nog schoentjes aanschaf maar dat hangt even af van het weer en hoe hard Thijn zijn voetjes groeien. En ik denk nog steeds na over een passend cadeau.  Mijn zusje komt niet verder dan een envelop met geld. Ideeën zijn welkom! 

 

We moeten de camper schoonmaken voor onze vakantie en twijfelen dagelijks hoe we de jongens te slapen leggen en waar. Waarschijnlijk zit hier dus nog wel wat timmerwerkzaamheden aan vast. En ik wil graag de fietsen mee en dat betekent dat als Thijn mee kan op het voorzitje hij een fietshelm op moet. En in Duitsland is het verplicht voor Kids dus ik denk dat ik er toch eentje aanschaf.  En ik twijfel dan of ik dat tweede hands doe.  Wat zou jij doen?

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Corina (woensdag, 02 mei 2018 21:46)

    Leuke blog. Ik zou een nieuwe helm kopen; je weet nooit wat er met een tweedehands helm is gebeurd (tenzij hij nog in de originele verpakking zit).
    En dagelijkse boodschappen kun je alleen nieuw kopen; des te leuker om dat goed te doen, omdat je veel geld hebt uitgespaard. Leuke bruiloft van je zusje