Herinneringen bijhouden, hoe doe jij dat?

Ik ben er weer aan begonnen. Een klusje wat ik eigenlijk in mijn zwangerschapsverlof wilde doen, maar er toch op één of andere manier niet aan toe kwam. 

Inmiddels liep ik 1,5 jaar achter met het herinneringsboek (ofwel fotoboek) van Joris en ben ik nog niet eens begonnen aan die van Thijn! 

En aangezien mijn hoofd niet veel onthoud vind ik het best een crime om het tweede fotoboek van Joris net zo netjes en overzichtelijk te houden als het tweede. 

 

How to do

Dus afgelopen zondag een uurtje vrij gemaakt om weer even te starten en ik ben inmiddels weer twee maanden verder gekomen in mijn fotoboek. Anders dan bij zijn eerste boek zet ik nu minder tekst bij de foto's en ben ik ook een stuk kritischer wat betreft de foto's. Ik zet belangrijke gebeurtenissen er in en schrijf nog er bij wat ik weet dat hij graag deed, wat op vallend was of wat hij had geleerd. De rest ben ik gewoon eigenlijk simpel weg vergeten. n

Bij Thijn is het helemaal erg overigens. Ik vergeet soms foto's te maken en ze staan zowel op de handzame camera, de grote camera, op mijn telefoon en een deel al opgeslagen in de cloud. Ik heb inmiddels wel in een notitieblokje wat geschreven over zijn ontwikkeling, want dat is wel zo leuk voor later. Om het ook nog een beetje gelijk te kunnen trekken met het uitgebreide boek van Joris. 

 

What next

Tegenwoordig bestaan er zo veel invulboeken van het eerste jaar, van het eerste tot het vierde jaar. Crèche invulboeken, schoolinvulboeken (Dat je het schooljaar en klassenfoto's kan bijhouden) en ook een invulboek van 0 tot 12 jaar. Die laatste lijkt mij wel een leuke aanvulling naast het foto album. 

Een vriendin opperde om niet per kind een foto album te gaan maken (zij loopt ook ontzettend achter met haar foto's, ik ken er trouwens bijna geen één die wel bij is), maar een jaaralbum. Dus van 2017, 2018 etc en dan voor elk kind er eentje te laten afdrukken. 

Dat lijkt mij wel wat. Alleen vind ik wel dat Thijn een eigen eerste jaar album verdiend en ben ik inmiddels bij Joris aan zijn tweede album begonnen. 

En, inderdaad houd ik nog veel foto's over van vakanties die eigenlijk ook een plaatsje in een album verdienen, maar omdat ze niet bij Joris of Thijn horen blijven ze een soort van 'over' omdat ik gewoon weg al helemaal niet toe kom om voor ons zelf een foto album te maken. 

 

What's the plan

Oké het plan is....om zo snel mogelijk Joris zijn tweede jaarsalbum af te hebben van 1 tot 2 jaar. 

Dan maak ik een 2017 album voor Joris en een eerste jaars album voor Thijn. Met hopelijk aan het einde van het jaar een 2018 album die dan voor beide is. Bij Thijn zal er dan wel wat overlap zijn, maar dan kan 2019 gewoon voor beide. 

En ik vraag voor de verjaardag van de boys, zo'n leuk invulboek van 0 tot 12 jaar en nog een uitspraken invulboek voor Thijn (omdat Joris die ook heeft). 

 

Alleen, zou ik dan ook zo'n jaaralbum voor ons zelf aflaten drukken? 

En, wat doe jij met de foto's die nog online staan en niet in het album zitten, bewaar je die?

Bewaar je alle foto's in the cloud, of op een harde schijf enkel een kopie van het fotoalbum? 

 

Ik ben wel benieuwd hoe jij het bijhoud de foto's van vakanties en leuke dingen? Doe je dat voor jezelf, of voor je kids? 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0