De avonturenboerderij van Fien en Teun - nieuw uitje!

Vorig jaar werd in onze lokale krant bekend gemaakt dat ons dorp (Groot-Ammers) uitgekozen was voor een nieuw attractiepark. Hoe dat er uit zou zien, was wel een grote verrassing in ons pittoresk klein boerendorp. Pas wat later werd bekend dat het om een avonturenboerderij ging van Fien en Teun. 

 

Wij hebben al bij voorbaat een abonnement genomen en bezochten een van de try-outdagen. 

 

Fien en Teun
Fien en Teun hebben we niet gezien. Doordat Joris de hele week al koorts had en zondagochtend alleen verhoging ging ik ook niet zo heel lang. De opening van het park misten we daardoor ook. Maar dat maakt voor Joris niet zo heel veel uit. Die rende gelijk door naar de bijenfarm. 

Om vervolgens (want bij de Bijen zie je voor een peuter echt niet zo veel) door te rennen naar de kippen en enthousiast voor hun hokjes te springen alsof hij nog nooit een kip had gezien. We hebben er overigens 3 in onze eigen tuin en Joris mag de eitjes altijd rapen, maar dat ter zijde. 

Bij de kippen staan mooie uitleg borden over hoe er een ei komt en een kuikentje, maar ook wat de kippen eten. 

Daarna bezoeken we de kleindieren'toren' zien hele grote en hele kleine konijntjes, maar het huis vestigd ook nog een paar kleine kuikentjes. Super schattig! 

We lopen door naar de koeienstal en ontmoeten daar twee kalfjes. In de koeienstal kan je ook leren melken op de ouderwets manier. 

We ontmoeten in de stal ernaast een grote zeug (varken) met een heleboel kleine knorrende biggetjes. 

En daarna lopen we verder naar de kas. 

 

Doe-boerderij

Dit is een van de redenen dat ik niet hoefde te twijfelen of we wel een abonnement van te voren moesten nemen. In de krant en online kon je goed lezen hoe de avonturenboerderij was opgebouwd. De kinderen kunnen veel ondernemen, het is informatief opgesteld, maar ook dat je zelf dingen mag doen. In de kas en in de moestuin mogen de kinderen mee helpen als de boer of boerin er is. Joris vroeg of hij mocht harken en hielp graag de 'boerin' mee om een sla plantje te planten. De boerin vertelde dat in de middag je een boontje mocht komen planten die je ook mee naar huis mag nemen, maar dat hebben we niet gered. Ik kon met moeite Joris weer uit de kas krijgen, want hij vond het zo leuk om te helpen. 

Ik zag ook kinderen lopen met kransen van wilgentakken. 

Er zijn karren die uitleg geven over hoe er kaas gemaakt wordt van koeien melk, hoe de bijenkorf werkt en hoe een brood wordt gebakken. Ook in de grote molen op het terrein is de molenaar aanwezig die uitlegt hoe het allemaal werkt. 

Je krijgt bij de entree een boekje waarin je heel het park door kan met opdrachtjes en aan het eind kan je je boer of boerin diploma krijgen! 

 

Tractor en paardrijden.

Bij de tractors stond niet een heel lange rij, dus Joris kon mooi aansluiten. Wachten is best moeilijk, maar het meer dan waard als Joris heel blij op een tractor stapt. Er staat niet echt een vanaf leeftijd of lengte bij, maar Joris kan net met zijn maatje 98 bij het gas pendaal. 

Het paardrijden hebben we over geslagen, de rij was zo ontzettend lang, maar zeker leuk om te doen met Joris als we gaan op een niet zo drukke dag.

 

Bootje varen

Joris had hem al aan het begin gespot, dus we konden het bootje varen niet overslaan. We gingen heen en weer met het bootje, moesten bukken bij de bruggetjes, zagen eenden met heuse kuiven en Joris vond het geweldig. De kapitein van het bootje vertelde wat over de avonturenboerderij en over de molen. 

 

We gingen nog een rondje door de speeltuin, haalden onze abonnementen op en omdat we van te voren hadden besteld kregen Thijn en Joris er een mooie Fien en Teun rugzak bij. 

Ik ben met Joris vandaag 1,5 uur in het park geweest, we hebben veel gezien en best wat gedaan in die tijd en dan hebben we de helft van het park nog gemist! 

Elk kwartier lijkt er wel ergens op het park een uitleg over een onderwerp te zijn en ook elke maand staat een thema in de avonturenboerderij centraal.

Je kan eten en drinken nuttigen op twee centrale pleinen (aan het begin bij de entree en bij de manege), maar ook tussendoor zijn er picknick tafels en kan je zelfs in het gras je picknick mandje uitstallen! 

 

De prijzen

Wij kunnen in principe lekker op de fiets, de parkeerplaats kost €3. 

Een los entree kaartje (op datum) in het hoogseizoen is vanaf 2 jaar € 11,50. 

Je kan er ook voor kiezen om in het laag seizoen te gaan op maandag, dinsdag of donderdag en dan betaal je €6,50 (op datum). Het entertainment programma is dan wel iets aangepast. 

Wij als inwoner van de molenwaard betalen voor een jaar abonnement (april-oktober) €22,50 dus dat heb je er zo uit! 

 

Ik schat overigens in dat het park leuk is voor kinderen vanaf 1,5 tot een jaar of 8.

 

Wil je meer informatie en weten wanneer de Avonturenboerderij precies open is?

kijk dan op www.avonturenboerderij.nl


Tip: het is een boerderij, trek dus niet je nette schoenen en kleding aan en doe verstandig neem een extra set kleding mee 😊 Je kan pp het terrein ook een echte Fien en Teun overall aanschaffen mocht je deze vergeten zijn.  

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0