Een zeer avontuurlijk uitje naar de dierenwinkel

Zondagochtend, we hebben zin om iets leuks te ondernemen vandaag. Normaliter pakken we dan gewoon onze tas en rijden we naar Blijdorp. Alleen is ons abonnement net verlopen en hebben we dit jaar een abonnement genomen op de Avonturenboerderij Molenwaard (daar over deze week meer), maar die is nog niet open.

Na wat google-en komen we uit bij een wel heel avontuurlijk tripje naar een dierenwinkel in Den Haag, met gratis entree, ruimte om iets lekkers te nuttigen en 50 minuten rijden. Na de lunch stappen we in.


Dierenwinkel Avonturia

Ik had er echt nog nooit van gehoord en wat was het ontzettend tof! 

Je stapt als eerst gewoon de dierenwinkel in, alhoewel je al van buiten ziet dat het geen normale dierenwinkel is. Joris had het eerst dier al snel gespot en stond te kijken bij een muis. Dit dier zie je in een goede dierenwinkel natuurlijk ook gewoon, maar daarna zagen we een beverrat, konden we kijken bij de hamsters, cavia's en konijnen (die kan je ook kopen). 


Na de knaagdierenwereld kom je in het gedeelte voor je hond terecht met zelfs een heuse hondenbar! Overigens mag je je viervoeter (ofzelfs papegaai) gewoon meenemen naar deze winkel. Aan deze wereld zit ook het zoo en speurgedeelte vast voor de kinderen. Hier moet je wel een entree voor betalen. Maar dan krijg je een speurtocht voor zintuigen erbij, kan je gratis graven naar fossiele steentjes en deze ruilen voor schatten, rondrennenn in een schip, loopje door verschillende grotten en zie je vleermuizen, dwergvosjes, stokstaartjes, een kameleon en nog veel meer! 

Ook kan je hier water wassen en goud en edesltenen vinden! Joris vond ik hier nog een beetje te jong voor, ook voor de speurtocht en de fossiele steentjes. Maar spelen in het zand vond Joris wel heel leuk.


Even pauze.

In het restaurant kan je lekker wat eten en drinken. Je kan je fossiele steentjes omruilen voor schatten en de kinderen kunnen er voor een paar euro een vpgelhuisje, schatkistje of andere workshop volgen. 


Aquarium gedeelte is een beetje ongewoon

Vervonderd keek ook ik rond in deze ruimte, waar vogels vliegen, maar ook in de grote vijver in het midden rondlopen. Zelfs flamingo's! Je kan de papegaaien en schildpadden op eigen risico aaien. Maar ze hebben er ook super mooie terraria en aquariums waar je op zoek kan naar beestjes van een vogelspin (brrr) tot een varaan (of was je nu een leguaan). Van innieminie schildpadjes tot gewone ordinaire guppy's. Alles is te koop! Ik zag zelfs mini kwalletjes! 


Vervolgens liepen we nog een rondje bij de papegaaien en parkieten, struinden we over het kattengedeelte en zagen we dat deze bijzondere dierenwinkel ook een dierenarts praktijk in huis heeft.


Bij de toiletten vind je overigens een zeer leuk in Woezel & Pip stijl, hondenwas ruimte!


Voordat je naar de kassa gaat loop je nog even over de accessoires afdeling, waar je mooie edelstenen kunt shoppen, maar ook andere zaken. 


Wij gingen naar huis met

Joris heeft veel dieren gezien die hij eerder niet zag, de vleermuizen vond hij super interessant net als de stokstaartjes. Bij de terrariums keek hij zijn ogen uit. 

Hij aaide een schildpad en een papegaai en ging naar huis met geluksmuntjes.


Wat kost het?

De entree is gratis en daarvoor zie je genoeg dieren. Maar Avonturion met speurtocht (€1,95)  is echt leuk en vanaf 3 jaar betaal je €5 voor het avonturion (grotten gedeelte met dieren en zandgraven naar fossielen)

Voor het goudzoeken betaal je €2,95 en een kids workshop kost ongeveer €3,95. Op de site staan de workshop en andere doe dingen voor kids!


Wij waren dus €5 kwijt een heel goedkoop uitje! We zijn ruim 2uur zoet geweest en hebben voor ons gevoel nog niet alles gezien. Het was ook best druk. Dus we gaan zeker nog een keertje terug!


TIP:

Je kan overigens in de winkel goed lopen met de buggy, maar in het avonturion gedeelte niet. Het restaurant is boven en heeft geen lift. Dit is we handig om te weten als je met een baby gaat, neem dan een draagzak of doek mee! 


Meer weten?

https://www.de-vogelkelder.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0