Kijk mama, dat is jouw letter! - spelend leren onder de douche -

We proberen Joris spelenderwijs ย te leren tellen, de kleuren te leren en zijn we nu bezig met de letters van het alfabet...onder de douche ๐Ÿ˜‚


Toen Joris nog heel klein was was een badeendje genoeg in bad. Toen hij ouder werd ging ik op zoek naar ander badspeelgoed en werd het eigenlijk alleen een gietertje waarmee hij zich goed kon vermaken. Als ik in de speelgoedwinkel loop kijk ik altijd maar ik badspeelgoed of daar iets leuks is voor Joris om mee te spelen in bad of onder de douche, maar eigenlijk is het meeste voor kleine kinderen of heel erg duur. Toen Joris een maand of twintig was vond hij stickers en dingen plakken echt geweldig daar was hij uren mee zoet. Ik wist van het bestaan van rubberen letters en vond ze van Munchkin bij de Babydump.ย 

Heerlijk plakken de letters op de tegels in de douche en op de zijkanten van het bad.


We hadden eerst alleen de cijfers in gebruik en de letters van Joris zijn naam. Toen hij wat meer interesse toonde in tellen, telden we de letters, we noemden de kleuren op en Joris bleef ze vrolijk plakken.ย 


Onlangs vond Joris de rest van het alfabet en alles moest natuurlijk mee onder de douche. We plakken ze per kleur op een tegel en Joris zoekt de letter van zijn naam. Gewoon spelender wijs heeft hij nu ook de letter van Thijn zijn naam gevonden en van papa en ook van mama.ย 

Vol trots riep hij dan ook van de week toen hij Wally Kazan aan het kijken was (animatiefilmpje op nickjr waarin een oger je engelse woordjes leert (vraag me niet hoe ze op deze combinatie zijn gekomen)) "Kijk mam, kijk dan daar is jouw letter!"


En vandaag stonden we met Thijn onder de douche en kreeg Thijn zijn letter in de handjes geduwd. Zo cute....nu de rest van de letters nog leren.


Overigens vind ik nog steeds dat we niet veel keuze hebben in badspeelgoed. Wat hebben jullie voor je kids?ย