Gebrek aan vrije tijd, hoe los je dat op? Tips gezocht!

Joris ligt op bed, Thijn toevallig precies ook, want normaal is Thijn weer net wakker als Joris slaapt. Ik heb dus even tijd om op te ruimen. En kwam deze stapel tijdschriften tegen. Ik heb twee abonnementen van maandelijkse tijdschriften en dan nog de gratis mama tijdschriften die je in de bus krijgt. Allemaal ongelezen. Ik neem me voor om even me-time te nemen en snel dit blog te typen binnen 30 minuten. Start de computer op en hoor Thijn.

 

Dus half uur later

Nieuwe poging voor de blog. Thijn ondertussen na een extra voeding boven op mij in slaap gevallen en ik heb angst om hem terug te leggen. 

Maar goed, waar ging het ook al weer over ;)

 

Me-time

Dat is eigenlijk wel voorbij nu ik weer werk. Thijn en Joris wisselen elkaar af met de slaapjes en als Thijn zich zelf even kan vermaken ben ik in die tijd vaak bezig om snel even op te ruimen, de afwas te doen, stof te zuigen of de wc- en badkamer schoon te maken. Soms lukt het om ook nog even achter de naaimachine te kruipen om een bestelling voor By Anne & Moon af te maken. Maar dat voelt dan op een of andere manier niet als me-time. En 's avonds ben ik kapot en lig ik liever op de bank met mijn lief te netflixen.

 

Vrije tijd ook te plannen?

Ik ben wel van het plannen. Eén omdat ik veel vergeet en twéé mijn schema is best druk. Maar ik denk dat ik soms ook echt mijn avonden moet plannen met dingen voor mezelf. Die tijdschriften lezen vind ik echt heerlijk! Of iets voor mezelf maken op de naaimachine, of eindelijk weer eens een haakproject te starten. Wat bakken, zonder de ik-wil-heel-graag-helpen,-maar-loop-alleen-maar-in-de-weg-en-dan-duurt-het-nog-langer peuter. (wat soms ook wel echt heel erg leuk is om samen te doen hoor, bakken)

Bedenk me nu ook dat ik al zeker een jaar niet bij de bibliotheek ben geweest voor een goed boek en ook nog heel veel mooie glaskralen heb liggen die schreeuwen om een ketting of armband te worden. 

Eigenlijk dus een te kort aan vrije tijd

Nu zul je misschien zeggen en je weekend dan, als je man thuis is? Wellicht is dat ook wel een dingetje waardoor het ons beiden aan vrije tijd ontbreekt. Doordat Yoeri ook op zaterdag werkt hebben we de zondag gezamenlijk ´vrij´ waardoor onze gezamenlijke vrije dag vaak in het teken staat van familie of vrienden bezoek of de was, stofzuigen en dweilen (want met een peuter dat doen is echt niet handig, is mijn ervaring). 

 

Dus ik ben naarstig op zoek hoe jij dat doet met je vrije tijd plan je die of heb je die gewoon niet meer als je twee kleine kinderen hebt? 

 

Naar buiten

Misschien dat dat straks helpt, de buitenlucht vind Joris heerlijk en hij kan zich buiten ook echt wel uren vermaken merkte ik afgelopen zomer. Toen was Thijn er natuurlijk nog niet en kon ik lekker met mijn pootjes omhoog een tijdschrift lezen op de bank. We wachten het af :)

 

En o ja, de vrije tijd om een blog te schrijven moet ik ook plannen 3x per week minstens vind het zo super leuk om te doen! (Hopelijk jullie ook).

 

En yes....gelukt de rest binnen 30minuten en Thijn en Joris slapen nog (wel een zere arm)

Reactie schrijven

Commentaren: 0