Maand 2 - Februari

Leeg karretje van Jomjakkapat Parrueng by unsplash
Leeg karretje van Jomjakkapat Parrueng by unsplash

Whow....vandaag is het alweer 1 maart. De tijd vliegt echt voorbij sinds ik weer 3 dagen aan het werk ben. Zo snel soms dat ik niet eens een uurtje (want zo veel tijd kost het mij minimaal) vrij kan maken om een blog te schrijven. En dat het liefst eigenlijk 3 keer per week. 

 

Hoe ging de tweede maand zonder nieuws kopen.

Ik vertel er steeds meer mensen over. Iedereen is wel verbaasd. Ik krijg zelfs af en toe de reactie dat ze vinden dat ik eigenlijk ook niets tweedehands moet kopen, omdat dit ook onder 'nieuw' zou vallen. Ik vind daar best wel een logica in zitten, want je kan echt zo veel spullen tweedehands kopen tegenwoordig. Maar deze challenge is voor ons ook bedoeld om juist spullen die anderen niet meer nodig hebben een tweede leven te geven, in plaats van uiteindelijk op de schroot hoop op verbrandingsoven te eindigen, terwijl het nog best goed te gebruiken is toch? 

En voor mij ook een reden om met deze blog te laten zien wat er allemaal mogelijk is. 

 

Makkie!

Echt ik vind het steeds makkelijker worden. Ik houd ook gewoon geld over. Waar ik normaliter soms te kort kwam aan ons budget boodschappengeld, geef ik dus nu echt alleen geld uit aan de boodschappen bij de supermarkt, op de markt en drogist. Ik bespaarde daarmee gewoon bijna €290! Echt serieus! Ik zou nu niet eens weten waar ik dat geld vorig jaar aan uit gaf! 

Ik blijf toch echt in de winkels lopen, 'Dat is leuk' of 'Dat zou ook echt heel erg leuk staan op tafel'. Vooral met alle vrolijke lente en paas kleurtjes en accessoires. En vooral laat ik dat tot nu toe echt nog nooit gedaan hebben. 

En ik schreef het vorige maand ook, soms denk je echt dat je te weinig hebt, terwijl er veel meer is dan je denkt! 

Ik zocht namelijk alle eerder gekregen, gekochte kleding van Joris uit in de maat 98/104 en kwam zelfs tot de conclusie dat ik T-shirts te veel heb voor de zomer en enkel 5 korte broeken zou moeten aanschaffen (of zelf maken) om een hele garderobe voor hem te hebben in winter en zomer kleding in deze maat. Mazzeltje! Dat zou dus betekenen dat ik dit jaar voor hem niet meer dan 10 euro (gerekend op 2 euro per item in de kringloop) klaar ben aan kleding! Ik moet nog wel dan schoenen voor hem aanschaffen en twijfel of ik deze tweedehands zoek of nieuw koop. 

O ja, ook leuk ik blijf gewoon mee doen aan de give away's die ik voor bij zie komen op Facebook en ik won gisteren een mooie trui van Tygo en Vito voor Joris. Krijgt hij dus toch ook nog iets nieuws ; ). 

 

Toch echt nog wel wat nieuws gekocht. 

Tja,....ook deze maand hebben we toch wat nieuws moeten kopen. Het zijn wel hele bewuste uitgaven geweest. Ik vertel je wat en waarom. 

- Een hondenriem. De oude was stuk. We hebben voor Boy zo'n oprol riem en in de oude zat een knoop die we er gewoon echt niet meer uitkregen. Met als gevolg dat Boy niet meer netjes naast kon lopen en ongeveer 1,5 meter meer ruimte had om snelheid te maken. En met een sterke hond als Boy, vond ik dat niet prettig en verantwoord meer met uitlaten. We kochten dus een nieuwe, omdat deze tweedehands niet of nauwelijks te krijgen zijn.

- Een bedhek. Ja een bedhek, we hebben tweedehands 3 dagen gezocht op marktplaats. Thijn slaapt namelijk regelmatig nog bij mij in bed. En gezien hij kan rollen en Yoeri af en toe zo diep slaapt en tot twee maal toe wakker schrok omdat hij bijna boven op Thijn lag was voor mij de maat vol. Thijn mag bij ons in bed liggen (ook wel bedsharing genoemd), maar dan wel veilig. Ik zocht hier advies over op en vond een bedhek de beste keus. Maar deze waren in onze directe omgeving niet tweedehands te krijgen. En gezien mamaloesbabysjop die week ze ook nog eens met 50% korting aanbood over stag gegaan. En ja, ik slaap dus nu in een soort peuter bed en kan er alleen in aan het voeteneind. Maar Thijn kan wel veilig bij mij slapen.  (wil je tips over veilig samen slapen, stuur mij gerust een privé berichtje).

 

Wat mis ik nu echt? 

Ik zou eigenlijk wel wat meer kleine cadeautjes willen kopen voor Joris. De potjestraining gaat super, maar ik moet de kleine cadeautjes voor als zijn sticker kaart vol is nu wel een beetje bij elkaar harken. 

En ik zou wel willen swappen, ook omdat het gewoon echt leuk is een cadeautjes pakket te krijgen. Ik deed wel mee met een oud=nieuws swap. Dus daarvoor hoefde ik niets nieuws te kopen! En ben ik heel benieuwd wat er in mijn pakket zit, want we mogen het zaterdag pas uitpakken! 

 

Nog meer voordelen

Naast dat ik dus meer geld over houd voor leuke dingen te doen. Zie ik steeds meer dat ik eindelijk echt wat te vragen heb voor mijn verjaardag of de verjaardag van de jongens. Ik maak al heuse verlanglijstjes en als vriendinnen mij taggen op Facebook bij nieuwe producten is mijn reactie eigenlijk vaak: Ja, dat vind ik ook heel erg leuk als jij dat voor mij of de jongens koopt voor de verjaardag ;). Heel handig! 

 

Wat schafte ik deze maand tweedehands aan

Eigenlijk heb ik deze maand niets tweedehands aangeschaft. 

Op de valreep (of eigenlijk vandaag) heb ik een paar schaatsen gekregen voor Joris, nadat ik op de weggeefhoek gevraagd had of iemand ze over had. Meer had ik echt niet nodig deze maand. 

 

En hoe is het bij jou? Heb jij deze maand veel dingen gekocht die je eigenlijk toch niet nodig had, of gewoon om dat het zo leuk, lief, goedkoop, gezellig was? Zou je het ook durven om een maandje mee te doen, of wellicht de rest van het jaar? 

Reactie schrijven

Commentaren: 0