De kleine keuken, biologische producten voor kleintjes (en groten)

Ook weer iets waar ik ontzettend fan van ben. De producten van de Kleine Keuken. Ik leerde ze kennen via de facebookgroep over voeding voor kinderen vanaf 6 maanden, toen Joris 6 maanden oud was. Ik kocht toen de potjes pindakaas, appel-perenstroop, amandelpasta, chocopasta en de zachte koekjes. Omdat het 100% natuurlijke ingrediënten bevat en geen toegevoegde suikers en zout zijn het ideale producten om kleintjes kennis te laten maken met broodbeleg en koekjes. 

Inmiddels zijn we nu twee jaar verder en mag ik met Thijn op dezelfde ontdekkingstocht. Maar ook De Kleine Keuken is op ontdekkingstocht geweest en hebben hun assortiment in de afgelopen jaren flink uitgebreid! 

Ik wordt ook altijd heel erg blij als ik iets van de Kleine Keuken zie op Facebook, instagram of in de supermarkt. De groenten en fruit zien er zo gezellig uit! En zelfs de doos waar mijn bestelling in werd bezorgd bevat de leuke vrolijke gezichtjes! 

De kleine keuken is in 2012 opgestart vanuit de gedachte dat er weinig voeding op de markt was voor baby's die enkel uit natuurlijke producten bestond en dat de potjes voor baby's niet heel erg smaakvol zijn en al helemaal niet de smaak bevatten die het ingrediënt daadwerkelijk heeft. Een gedachte die voor ons heel erg aan sluit op onze opvoed stijl en de manier waarop wij voeding aan onze kinderen introduceren (rapley methode). 

Ik mailde de Kleine Keuken enthousiast dat ik weer mocht beginnen met voedselintroductie en of ze het leuk vonden om een give-away te doen met mij. En tot mijn verrassing kreeg ik 3 producten thuis gestuurd om te testen, die ik ook nog eens mag weg geven aan jullie! Ik testte de Oerpap, de choco koekjes en de fruitsnoepjes. 

En bestelde zelf een lading broodbeleg en nog andere koekjes ;)

 

De Oerpap. 

Als borstvoedingsmama ben ik niet altijd even fan van pap bij kleintjes, voornamelijk omdat in de pap meestal zoetstoffen zijn toegevoegd die niet nodig zijn. Én ik immers borstvoeding geef. De Oerpap van de kleine keuken kan je goed mengen met borstvoeding (volgens de aanmaak wijze gaan ze zelfs van borstvoeding uit), maar je kan het ook mengen met opvolgmelk. 

De pap is tarwe vrij en bevat ingrediënten als haver, quinoa, rijst, mais en boekweit. Ideaal voor een ochtend ontbijtje of een papfles voor naar bed gaan. 

Ze hebben voor het ontbijt ook biologische mueslipap en chocopoppies in het assortiment. 

 

De broodsmeersels. 

Echt zelf vind ik ze ook heerlijk, stuk voor stuk! Ik snap eigenlijk niet waarom ik ben gestopt met de aanschaf er van toen Joris 1 jaar werd en steeds meer met ons eigen beleg gaat mee eten. Omdat het gewoon 100% natuurlijke producten zijn en geen toegevoegde ingrediënten bevatten als suiker en zout. Ik bedenk me nu ik dit schrijf dat het wel gek is. Maar de aanschaf van de producten is voor broodbeleg ook wel aan de prijzige kant en soms kies je meer voor gemak en goedkoop dan voor een bewustere keuze. Immers de producten van De Kleine Keuken zijn niet overal verkrijgbaar en je kan ze ook goed online bestellen, maar dan moet je best flink wat bestellen wil je verzendkosten vrij zijn. 

Doordat de broodsmeersels geen toevoegingen bevatten, moet je ze voor gebruik (dus elke keer) wel even goed door roeren, zodat de oliën goed gemengd blijft. 

Ik ben fan van de pindakaas (en bestelde dan nu ook de grote pot), maar ook de appel-peren stroop, de chocopasta, de amandelpasta zijn heerlijk. Én voor mij nieuw, de mango/pompoen spread en de aarbei/bieten spread, wat ik zeker ook ga uitproberen! 

 

De koekjes

Joris vond de zachte koekjes heerlijk! De koekjes zijn verpakt per twee en dus makkelijk mee te nemen. Ze zijn er nu in 4 verschillende smaken (zachte koekjes (6 maand), speltkoekje (8 maand), chocokoekjes en letterkoekjes (12 maand).  Voor de Kleine Keuken mocht Joris de chocokoekjes testen en ook vriendje Corné van 1,5 at ze bij ons. Beiden aten de koekjes met smaak op. 

Volgens de verpakking zijn de koekjes geschikt vanaf 8 maanden, maar bij Rapley kan je de koekjes al eerder geven. Ik geef Thijn 1 koekje in de ochtend of middag en ook al kan hij er nog niet echt een hapje van nemen, hij sabbelt er al lekker aan en krijgt daardoor toch al wel wat binnen. 

 

De snoepjes

Wij hebben de fruitsnoepjes uitgeprobeerd, ook dit product is nieuw van de Kleine Keuken. Ik wist niet dat ze ze hadden en proefde zelf natuurlijk ook mee. En ze zijn heerlijk! De snoepjes zijn ongeveer even groot als een rozijntje, een beetje gummy achtig en smaken zoals de verpakking zegt echt naar aardbeien. Joris en Corné hebben er dan ook heerlijk van gesmuld. Voordeel van dit zakje is dat hij ook weer dicht kan en je dus niet alles in één keer hoeft op te eten of te geven. 

De Kleine keuken heeft ook groenten snoepjes (vanaf 8 maanden), rozijntjes, appel/kaneel stengels en chocowieltjes (vanaf 12 maanden).

 

Maaltijden

De kleine keuken heeft ook biologische maaltijden voor kleintjes in hun assortiment zitten. Omdat wij aan Rapley doen heb ik ze niet besteld, maar mocht er aanleiding toe zijn dat we toch wat meer prakjes/potjes gaan geven dan zal ik ze zeker bestellen. Denk dan aan speltpasta, biologisch zalmhapje, bloemkool, wortel etcetra. 

 

Waar zijn ze te verkrijgen?

Online hebben ze het hele assortiment www.dekleinekeuken.com.

Bij de Jumbo supermarkten en de Albert Heijn worden ook producten verkocht, maar ik merk vaak dat zij niet alle producten verkopen. Dan grijp je bijvoorbeeld mis op de chocopasta of de amandelpasta. Maar kijk in iedergeval in jouw supermarkt bij het babyvoeding schap of bij het broodbeleg of ze daar worden verkocht, want wil je net als ik voor natuurlijke producten gaan, is dit merk echt een aanrader!

 

De Give-away!

Om te vieren dat Thijn vandaag precies 6 maanden is mogen we van de kleine keuken het zelfde pakket weggeven wat wij hebben gekregen om te testen. Dit pakketje bevat:

- De Oerpap vanaf 6 maanden (aan te maken met borstvoeding of opvolgmelk)

- De Fruitsnoepjes vanaf 12 maanden

- De chocokoekjes vanaf 8 maanden.

 

Hoe doe je mee:

- Reageer hieronder met Ja, graag en geef even aan hoe oud je kindjes zijn ;) 

 

De loting vind plaats onder iedereen die reageert op dit blog, Facebook of instagram (doe je op alle 3 de plekken mee, is meer kans ;) ) en eindigt op 3 maart. En wordt door De Kleine Keuken zelf verzonden!

 

 

------------------------------------------------------------------------------

De Winactie is gesloten en Hilda heeft het pakketje via Facebook gewonnen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0