Verzorgings productenlijn van Oh-lief

Er wordt mij regelmatig gevraagd welke verzorgingsproducten ik gebruik voor de kinderen en voor mezelf. Deze blog gaat over de productenlijn van Oh-lief, ik ben hier echt fan van en vertel je hoe ik heb kennis gemaakt met deze producten lijn en welke producten ik waarvoor gebruik. (en helemaal onder aan vind je de give-away!)

 

Alweer bijna een jaar geleden. Net zwanger en samen met een vriendin op de 9 maanden beurs. We waren het samen er over eens dat we sowieso veel zouden gaan bekijken in de Puur Natuurlijk hoek en met name op zoek zouden gaan naar natuurlijke producten voor de huid. 

We raakten aan de praat met de meiden van Oh-lief. Een product gemaakt in Zuid-Afrika en van enkel natuurlijke producten. Ons gesprek verliep dan ook in het Engels. 

Zowel mijn vriendin als ik waren direct kei-enthousiast. We spraken af nog wat rond te kijken, maar aan het einde van de lange dag, liepen we toch terug naar deze stand om van elk product een item aan te schaffen. 

 

Eczeem en parfumgevoeligheid

Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik fan ben van natuurlijke producten. Ik houd eigenlijk niet van chemische rommel, maar ongemerkt gebruik je het toch. 

Joris had vanaf een maand of 3 eczeem ontwikkeld en gevoeligheid voor parfum. De was word nu gedaan met een combi tussen parfumvrij en parfum (ik maak mijn eigen mix van Klok en Ariel). Waardoor de uitslag wel minder werd, maar niet wegtrok. Na 6 maanden gingen we op bezoek bij de huisarts die uiteindelijk een vette vaseline voorschreef voor dagelijks twee maal gebruik en een hormoon crème voor de extreme plekken. De plekjes waren vooral op zijn borst, arm, binnenkant beentjes, onderrug en gezichtje. Eigenlijk best zielig. Met de crèmes ging het best goed. Enkel op warme momenten (bijvoorbeeld in de zomer) kwam het soms nog snel terug, maar we hoefden de hormoonzalf steeds minder te gebruiken. Gelukkig maar, want dit ging mij steeds meer tegen staan. 

In de winter kwamen ze echter weer terug. Bah, ik bestelde toch nog een keer de hormoonzalf, maar wilde hem eigenlijk niet meer gebruiken. 

 

Oh-lief wat ben je lief!

Bovenstaand verhaal kwam in mijn gesprek met de eigenaresse van Oh-lief natuurlijk ter sprake. Ze adviseerde mij de cremé te gebruiken voor Joris zijn huidje. Puur natuur zou beter zijn voor het huidherstel. Ik twijfelde, een huisarts schrijft niet voor niets een speciale zalf voor toch? Ik probeerde de zalf van oh-lief toch uit en echt, het werkt! Joris zijn huid werd heel rustig, de plekken waar de eczeem normaal weer verscheen bleven weg. In plaats van dagelijks zalf smeren was het alleen voldoende om dit na een bad/douche beurt te doen! 

De hormoon en de vaseline van de apotheek heb ik dus niet gebruikt. En nu bijna een jaar later, nog niet. Soms vergeten we Joris nog wel eens in te smeren, maar eigenlijk zijn de plekken niet meer terug gekomen zoals ze waren. Het kan natuurlijk zijn dat Joris er ook over heen is gegroeid, maar voor mij is de zalf het einde! 

Bij Thijn gebruik ik hem nu voordat hij in bad gaat. Ik smeer Thijn er eerst mee in en dan in bad, hierdoor hoef je niet apart meer hem in bad in te zepen en is zijn huidje gelijk heerlijk zacht! 

 

Nog meer puur natuur

Nu was de cremé voor mij echt een redder, maar gebruik ik de andere producten van Oh-lief ook. De bum-balm (billen crème) is ook echt een aanrader! Bij wat roodheid of uitslag gewoon erop smeren, net als je met bepanthen of sudocreme zou doen en binnen een dag is de uitslag gewoon weg. Een voordeel, je hoeft er maar een beetje op te smeren én voor mij niet onbelangrijk, door de natuurlijke producten zijn ze ook geschikt voor wasbare luiers! Want bijvoorbeeld sudocreme of andere billenzalf bevatten vaak chemicaliën die de water dichte laag van de luiers kunnen aantasten én vieze vlekken veroorzaken die je er niet uitgewassen krijgt. 

 

Ook voor mama's en papa's. 

In mijn zwangerschap gebruikte ik de tummy wax om mijn buik soepel te houden, dit keer kreeg ik er geen striae bij! Of dat door de zalf komt is de vraag, maar bij de zwangerschap van Joris had ik er best wat bij gekregen, ik ben blij dat het er niet meer zijn geworden. Je kan de tummy wax ook gebruiken als tepel crème, bij kloven. Omdat het natuurlijke producten zijn is het niet erg als het in het mondje van je kindje komt, ideaal dus als je borstvoeding geeft! 

De gewone crème gebruikte ik ook in mijn zwangerschap om jeuk op mijn benen en droogheid van mijn buik tegen te gaan. 

Net als de zonnebrandlijn van oh-lief. Heel erg fijn, want als ik in de zomer op stap ging hoefde ik alleen de tube zonnebrand mee te nemen, in plaats van eentje voor volwassenen en eentje voor kids. 

 

De anti-mug

De anti-mug heb ik in de zomer echt goed gebruikt. En wat een fijn citroen achtig geurtje heeft deze zalf. En ook heel erg geschikt voor baby's. Dat is echt het fijne aan al deze producten. Je hoeft niet op de verpakking te kijken of je je baby er wel mee mag insmeren, want het mag gewoon! 

 

Een klein beetje is genoeg.

Eigenlijk geldt dit voor alle producten van oh-lief. De prijs is best hoog, maar je doet zo ontzettend lang met de potjes! Je hebt namelijk echt maar een klein beetje nodig om het te gebruiken op je lijf. 

 

Oh-lief wat ben je lief!

En......

Ik mag van Oh-lief een sample pakket weggeven! Hoe leuk is dat! In het sample pakket vind je een klein potje billenzalf, een potje antimug en een potje babywax (voor droge plekjes of berg). Wat moet je er voor doen? 

 • In een reactie onder mijn blog aangeven waarom jij graag dit pakketje zou willen winnen.
 • Mijn Facebook pagina liken en mijn blog bericht delen. 
 • Als je Oh-lief volgt via Facebook zou dat ook heel erg leuk zijn! 
 • Als je mij (@homebyaimee) en @oh-lief volgt op Instagram zou dat ook super tof zijn! 
*sluitingsdatum is 15februari*
---------------------------------------------------------------
Rosa heeft het pakketje gewonnen. Rosa deed mee via Facebook
---------------------------------------------------------------

Wil je meer weten over de productenlijn van oh-lief? Neem dan een kijkje op hun website

of stuur een berichtje naar mij, want ik merk dat ik er nog veel meer over kan vertellen waarvoor ik het allemaal gebruik, maar dan wordt het een hele lange blog ;) 

 

Mijn plankje op de babykamer (zie foto) is inmiddels weer lekker aangevuld en er zit nu standaard een billen wax potje in de toilettas. En omdat beide jongens nu de zalf gebruiken staat er een potje boven en eentje in de badkamer beneden. Heel handig. 

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Hilda (maandag, 05 februari 2018 10:43)

  Hej Simone, zou dit niet iets voor Olivier zijn? Ik zou het wel willen winnen omdat wij tot nu toe nog niet kunnen winnen van zijn eczeem!

 • #2

  Anna (maandag, 05 februari 2018 18:24)

  Mijn meisje van bijna 7 maanden heeft vaak uitslag op de billen, en zowel papa en mama zijn enorm lekker voor muggen, dus de kleine waarschijnlijk ook. Can de zomer moesten we steeds 3-6 muggen per nacht doden, en dat was al voordat we ouders werden. Een babyvriendelijke optie zoeken we dus. Onze dochter krijgt complimenten over haar zachte huid; de handen van Mama en Papa vallen echter uit elkaar, ook omdat de kleine ons kapotkrabt. Cremepje in eerst instantie voor ons dus! Alvast bedankt!

 • #3

  Deborah (woensdag, 14 februari 2018 10:12)

  Mijn dochter heeft droge plekjes op dr benen. Zou daar graag een natuurlijk product voor willen winnen.