Broodkorst restjes, wat doe jij er mee?

Eens wat anders dan een hele blog, een blog met een recept. 

Ik doe aan bento (op een leuke en gezonde wijze variatie aanbrengen in de lunch, diner of andere hapjes, overgewaaid vanuit Japan). Bij de bento voor Joris gebruik ik een speciale brood uitsteker van Winnie the Pooh. Gewoon soms hoor, niet elke dag. En belegd met een lekker plakje kaas of worstjes. Hij vind het een feestje om hem dan op te eten.

Maar je hebt dan wel wat restjes van het brood over.

 

Ook van het gewone brood blijft bij ons vaak het kapje en het een na laatste (of een na eerste) broodje over omdat die wat harder zijn. Ik 'offerde' me steeds op om deze broodjes op te eten, maar bedacht me dat ik er ook wel wat anders van kon maken. Het is immers gewoon echt zonde als die broodjes (dus 4 per brood) weg gegooid moeten worden. De hond en kippen lusten ze ook, maar we geven ze niet heel veel brood, omdat dit voor dieren niet altijd even gezond is. 

 

De vraag, wat doe jij met je broodrestjes, werd ook veel gesteld op een bento groep waar ik lid van ben. Een antwoord wat mij wel lekker klonk was dip stokjes er van maken. Echter kon ik er geen recept van vinden, en hoe lang het dan in de oven moest. Dus ben ik zelf een paar keer aan de slag te gaan, om voor mij het ideale recept te vinden. En ik deel hem graag met jullie!

 

Brood dip stokjes

Ingrediënten:

Broodjes (5 stuks kapjes of hardere broodjes)

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel walnootolie (kan je evt. vervangen door de olijfolie)

1 theelepel dille

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel himalayazout

 

Benodigdheden:

Oven

Bakplaat met bij voorkeur een siliconen bakmat anders wegwerp bakpapier

Broodmes

Schaal

Eetlepel

Theelepel

 

Wat moet je doen:

- Verwarm de oven voor op grillstand op 175 graden.

- Snijd de broodjes in reepjes van ongeveer 1,5-2 cm breed. Lengte kan je naar wens aanpassen.

- Voeg de olijfolie, walnootolie en de kruiden bij elkaar in de kom en meng ze goed.

- Doe de stukjes brood in de kom en hussel het goed. Het beste is dit gewoon met je handen te doen. Zorg dat met name de olie goed is ingetrokken. 

- Laat de broodreepjes een paar minuutjes rusten.

- Spreid de broodreepjes goed uit over de bakplaat.

- Doe de broodreepjes ongeveer 15-20 minuten in de oven. 

 

Wat is er lekker bij:

- Een groentendipsausje van Duyvis kan altijd. 

- Wasabi mayonaise is favoriet hier, te koop in een potje maar ook makkelijk zelf te maken met gewoon mayonaise en een beetje wasabi.

- Aoïli 

- Of maak je eigen groenten dip! 

 

Wat vind de rest van mijn gezin van de brood dip stokjes?

Ze vinden ze heerlijk. Yoeri moppert soms wel eens over mijn kookkunsten en vind sommige recepten die ik maak niet zo lekker. Maar deze eet hij met smaak! Het is lekker en verantwoord en beter dan een zak chips ;)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0