Soms zou ik wel een meisje, meisje willen zijn

Ken je de uitdrukking, "dat is een meisje, meisje"? Ik versta er onder dat het een meisje is die weet hoe ze zich goed moet kleden, bezig is met glitters, roze, jurkjes en make-up.

Ik kan je al verklappen, dat ik dat niet ben, maar soms ik het wel zou willen zijn.

 

Toen ik jong was

Als klein kind zat het meisje, meisje er geloof ik niet al echt in bij mij. Als ik foto's terug kijk zie ik een kort jongensachtig koppie (bedankt mam!) en de kleding stijl van de jaren '80 draagt er ook niet echt aan bij. Tuurlijk speelde ik ook met poppen en barbies, maar ik maakte buiten ook boomhutten en bracht uren in de modder en het bos door. 

 

Pubertijd

In de pubertijd werd het iets beter. Maar mijn jongere zusje, we schelen 1,5 jaar, was toch echt wel eerder met de make-up. Sowieso was zij eerder modieuzer dan ik. De strings lagen eerder bij haar in de kast dan bij mij, als voorbeeld. En nog steeds hoor. Zij weet het echt veel beter dan ik. Draagt haar make-up echt altijd heel erg mooi.

Ik probeerde maar wat, kocht van die mooie dozen oogschaduw met veel kleurtjes. Maar het stond mij echt niet zo. Ik liep er ook niet dagelijks mee en wist ook eigenlijk niet wat ik er mee aan moest. En eigenlijk is dat al die tijd zo gebleven. 

 

Nagellak

Ja zelfs dat kan ik niet. Daarom heb ik de afgelopen twee keer dat ik de schoonheidsspecialist bezocht, gelnagels genomen. Nu is de laatste keer mij niet heel goed bevallen, en heb ik bij de drogist twee potjes gellak gekocht (oeps, mocht niets nieuws kopen). Ik ga het dus maar zelf weer proberen, in de hoop dat het wat langer blijft zitten. En anders, een andere nagelsalon bezoeken. Want ik vind het toch wel heel erg leuk om mooi gelakte nagels te hebben. 

 

Nee, ik kan het echt niet!

Ik heb echt trouwens wel eens overwogen om een workshop make-up te volgen. Nee, echt serieus.

Want, nu ben ik inmiddels al 32. En nog steeds, ik kan het niet. Nu zul je zeggen, ach je hebt het toch niet nodig? Nee, maar toch voelt het wel altijd beter als ik het wel op heb. Consealer, ik kan het niet het zit altijd overal en nergens.

Lippenstift, ik koop altijd de verkeerde kleur of de kwaliteit is zo slecht dat na het eten van een koekje, alles er al af is, behalve aan de randjes (En dat vind ik echt zo lelijk!)

Hoe je je ogen eigenlijk moet opmaken? Ik weet het echt niet, oogschaduw staat hier dus echt niet meer in de kast. 

Het enigste aan make-up wat hier in huis is, is een consealer creme (Dichte verpakking), 1 oogpotlood, 1 mascara en 4 potjes nagellak. 

Soms loop ik zo'n dure parfumerie in, waar ze je ook op kunnen maken. En dan zou ik soms wel willen dat ze aan mij vragen of ze me op mogen maken. Want zo als je leest kan ik best wel wat tips gebruiken. 

Zelf ben ik niet zo'n held om dingen face to face te vragen. Dus vraag ik het maar hier ;)

Heb je nog tips? Ik kan het goed gebruiken! 

 

En jij, kan jij het? Gebruik jij make-up? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0