Moedermelk in mijn oog!

De verkoudheid is het afgelopen jaar niet uit ons huis weg te bannen. Met de komst van Joris op het kinderdagverblijf is het eigenlijk aan de lopende band aanwezig, alleen soms in een wat heftigere mate dan andere dagen. 

Hoesten, lopende neuzen, oorpijn, keelpijn en ga zo maar door. Maar sinds gisteren hebben we iets wat we nog niet eerder hadden mee gemaakt. Een ontstoken oogje. 

 

Mama to the rescue

Of eigenlijk Joris had een pus oogje en daarna ontstoken. Dan is denk ik net als mening andere ouder doet je intuïtie en google je beste vriend. Mijn intuïtie was om met een wattenstaafje voorzichtig de pus te verwijderen en google raadde dit ook aan. 

Echter werd de nacht onrustig Joris werd meerdere malen in de avond al huilend wakker dat hij zijn oogjes niet open deed. De vraag was echter deed hij ze nu niet open van het huilen of zaten ze gewoon dicht. Uiteindelijk gingen ze toch wel open en heeft hij heerlijk (tussen papa en mama in) geslapen. 

In de ochtend ging het wel iets beter, maar waren zijn ogen vooral erg dik en rood. Ik had 's nachts nog even mij verder verdiept in het fenomeen poep oog. 

- Je kan het krijgen bij een verkoudheid, 

- Kinderen krijgen het vaak. 

- Dit omdat je niet goed je handen wast en je eigenlijk het verkoudheidsvirus in je oog wrijft. 

- Het kan ook een bacteriële infectie zijn. 

- Meestal gaat het vanzelf weer over binnen een paar dagen. Anders dient een huisarts geraadpleegd te worden.

- Het is zeer besmettelijk. 

 

en

- Moedermelk in het oogje spuiten is het beste natuurlijke middel om er van af te komen! 

 

Dus toen Joris 's ochtends nog last had dacht ik, tja waarom niet. Ik heb immers toch genoeg. Ik kon wat melk nakolven na een voeding van Thijn en depte dit met een wattenstaafje op Joris zijn oogleden en wat onder zijn oog waar het rood was. Je zag het binnen een uur verbeteren en de rest van de dag was er geen pus meer te zien. Tot dat....

 

Ja wel hoor, ik ook last van mijn oog kreeg en het aan het einde van de dag niet meer te harden was. Dus de enige remedie, waarvan we zagen dat het hielp was moedermelk in je oog. Dus wederom na de voeding stond ik een beetje af te kolven om het vervolgens in mijn oog te deppen. 

En man....wat is een ontstoken oog irritant. Ik schrijf dit dus ook bijna met 1 oog en tranen in mijn ogen. Nu hopen dat het ook helpt en het morgen over is. En anders....heb ik de moedermelk toch ook daar bij de hand ;)

 

Waar kan je moedermelk nog meer voor gebruiken? 

- Borstvoedingspannenkoek. Toen Joris mee mocht eten met de pot, maar ik koemelkallergie vermoedde gebruikte ik mijn moedermelk in zijn pannenkoeken beslag. Waar ik ook echt wel een hapje van heb mee gegeten. En echt waar, daar proef je echt niets van. Recept: 100 ml moedermelk, 1 ei, 1 banaan. evt. wat meel (tarwemeel, amandelmeel, kokosmeel o.i.d.) toevoegen. 

- Voor in je neus. Ik heb het bij Joris geprobeerd, maar het had geen effect. Je kan bij een verstopt neusje ook wat moedermelk in het neusje doen. Sommige zeggen spuiten (net als in je oog), maar je zou het ook met een lepeltje of een pipetje in het neusje kunnen doen. 

- Voor in je koffie. Ik hoorde ook wel eens een verhaal dat een vader bij gebrek aan koffiemelk of gewone melk, wat borstvoedingsmelk in zijn koffie deed.

- Voor je huid. Het is een vrij voorkomend gebruik om bij een droog babyhuidje een borstvoedingsmelkbadje te nemen, vaak wordt hier afgekolfde melk voor gebruikt wat niet meer te drinken is (als het langer dan 3 mnd in de vriezer heeft gestaan of langer dan 7 dagen in de koelkast). Ook zou het goed zijn tegen rimpels, brandwondjes en eczeem. 

- Bostvoedingsijs. Je kan er ook voor de zomer ijsjes van maken voor je baby, dreumes, peuter of kleuter. 

 

Zou jij als het nodig is en het beschikbaar is moedermelk gebruiken voor kwaaltjes bij je baby, kind of je zelf? 

Heb jij moedermelk wel eens ergens anders voor gebruikt dan voor het voeden van je baby? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0