Eindejaarsdoelen behaald/niet behaald?

Vandaag 31 december. Tijd om de eind stand op te nemen van mijn eindejaarsdoelen. Weet jij ze nog? 

 

1.) Verminderen van afval, met name plastic afval. 

Eerder schreef ik al dat het mij een beetje tegen viel om te minderen met afval. De broodzakken die ik maakte bleken te smal voor de grote broden van de bakker en veel goedkopere etenswaren bleken verpakt te zijn in plastic. 

Toch merk ik dat ik bij het boodschappen doen soms bewust er voor kies om juist wel voor een iets duurdere, maar een kartonnen verpakking. 

Groenten en fruit haal ik het meest op de markt, waardoor ik de voorverpakte groenten in de supermarkt vermijd. 

En voor Thijn heb ik geen wegwerpluiers meer in huis. 

 

Het resultaat; van een volle kliko per twee weken, naar een halve kliko plastic afval per 2 weken. En van twee volle vuilniszakken restafval (voornamelijk luiers) naar 3/4 vuilniszak per week aan restafval. 

 

Wat kan beter?

Ik denk dat we echt nog wel een tandje bij kunnen zetten met minder producten in plastic kopen. Veel meer zelf maken en misschien toch nog nieuwe broodzakken maken voor de broden, zodat ze er wel in passen. En ik probeer toch Joris wat meer in de wasbare luiers te krijgen en op het potje. Dat scheelt sowieso al. Vaak op de dagen dat we thuis zijn lukt dit goed. 

 

2. Verminderen van toegevoegde suikers, meer zelf bakken en klaar maken.

Oef....het is een tijdje geleden dat ik me bewust was dat ik dit doel had gemaakt. Maar ik denk toch dat het af en toe lukt. Wat hebben we veranderd:

- Ik haal op vrijdag 2 zakken chips of nootjes voor het weekend. Op = op. Eerder aten Yoeri en ik bijna elke avond wel een zak chips of nootjes weg.

- We eten 1x per dag als tussendoortje een koekje.

- Ik maakte met hulp van mijn gewonnen notenreepmal van de Bentofabriek (die koop je hier) mijn eigen notenrepen en maakte ook muffins. Die we allemaal lekker vinden. Ik hoop deze wekelijks te kunnen gaan maken. 

 

Het resultaat; ik denk dat met name het minderen van de suikers in de avonduren er toe heeft geleid dat ik ook minder ben gaan wegen. En dat is natuurlijk super positief!

 

Wat kan beter?

Ik denk dat ik nog meer zelf kan klaar maken, het schiet er alleen af en toe echt bij in met alle drukte van twee kids om me heen. Ik hoop dat met 3 dagen werken ik af en toe nog een gaatje vrij kan maken om iets te bakken. 

 

3. Sporten en het liefst minstens 5 kilo minder wegen.
Dit doel vond ik voor mezelf het belangrijkst. Ik ben namelijk vaak zo ongedisciplineerd als het maar zijn kan. En vanwege de zwangerschapsdiabetes en PCOS zou het voor mij ook beter zijn om iets minder te wegen. Daarnaast heb ik nog steeds bekkenklachten, waardoor ik echt spiermassa op mijn rug moet opbouwen en bewegen is hierin erg belangrijk geworden. 

 

Het resultaat; Vanaf 1 oktober ben ik elke donderdagavond naar B-Kick gegaan. Ik denk dat ik 2 keer niet geweest ben, 1 keer door de voorbereidingen voor de markt in december van By Anne&Moon en 1 keer omdat Yoeri laat thuis was van het werk. Ik voel me echt een stuk fitter en energieker. Helaas zijn mijn rugklachten nog niet echt minder geworden, ondanks dat ik ook nog 2 keer per maand de bekkenspecialist bezoek. 

Het resultaat van mijn gewicht is dat ik de 75! heb gehaald. Joepie, wel met een hoog cijfer achter de komma (namelijk 75,7) en het was van korte duur en niet op 31 december ;) 

De kerstdagen hebben er toch iets meer ingehakt als verwacht, want vanmorgen stond de weegschaal op 76,3. Aan centimeters is het super goed gegaan, al mijn broeken moet ik dragen met een riem. Ik ben van een buikomvang van 116 naar 107,5! gegaan. 

Ondanks dat ik niet helemaal mijn gestelde doel heb behaald ben ik er wel super blij mee!

 

Wat kan beter?

Ik denk dat nog meer op de suikers letten mij het best kan helpen. Evenals meer bewegen. Ik moet naast de B-Kick ook gaan werken aan het verbeteren van mijn stabiliteit en ga daarom proberen op een andere dag naar yoga of bosu te gaan om hier mee aan de slag te gaan. Ik ben benieuwd wat dat doet met mijn lijf. 

 

Hoe is het met jouw doelen in 2017 gelopen? Heb je de doelen die je het afgelopen jaar (op welk moment dan ook) je zelf hebt gesteld gehaald of blijft er net als bij mij nog iets te halen over voor het volgend jaar? 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0