Swappen, wat is dat nu weer?

Als je me volgt op instagram heb je vast al wel eens berichtjes voorbij zien komen met de #swapnl of #babyswap. Maar wat is het nu eigenlijk? Ik leg het uit een bren heel benieuwd of het ook iets is wat jij zou willen doen. 

 

Swappen

Mijn vriendin Rianne deed het en ik vroeg haar wat het is. Speciaal daarvoor maakte ik een instagram account aan. Kort gezegd: je koopt voor een vastgesteld bedrag (meer mag altijd) een x aantal cadeautjes voor iemand anders. 

Bij swapnl is dit vaak voor een ander kindje of een mama. Je maakt voor je swapmaatje een moodboard om te laten zien waar je van houdt. En geeft een korte beschrijving van het gezin. Via de website van swapnl meld je je aan en betaal je 1euro bemiddelingskosten. Zij koppelt de swapmaatjes aan elkaar. Aan de hand van het moodboard van je swapmaatje ga je aan de slag. Je mag dingen kopen, maar ook word er veel zelf gemaakt. Daarnaast gaat het ook om de verpakking, waar ook extra aandacht aan wordt besteed. Vaak in het teken van het thema of de moodboard van je swapmaatje. 

Swappen zelf is afgeleid uit het engels van swap=ruilen. 

Jij maakt een swapbox voor iemand, maar je krijgt er ook eentje terug.

 

Is het wat waard?

Ik vind het super leuk om creatief bezig te zijn en een ander te verrassen met leuke dingen. Daarnaast brengt het me ook uit mijn comfort zone, zo heb ik een zwart-wit swap gemaakt, geswapt voor meisjes, want dat is echt anders als je van kleur houd en jongens hebt. 

Het maken vind ik dus super leuk!

 

Het krijgen van cadeautjes is overigens altijd erg leuk, vooral omdat je niet weet wat je krijgt. Net als op je verjaardag kan dit ook iets zijn wat je minder leuk vind. Zo is dat ook met swappen. Ik heb toch al best wat leuke swaps gekregen en gemaakt vind ik zelf. 

 

In de fotogalerij vind je een aantal foto's van de swappakketten die we kregen en die ik verstuurde. 

 

Minimalistisch?

Nee dat is het absoluut niet, het is ook niet zo heel ecologisch al die verpakkingen. Alhoewel ik vaak ook probeer iets vanuit mezelf mee te geven in het swappakketje. Zo heb ik veel het bruine kaftpapier gebruikt en dat dan leuk versierd, voelde iets beter dan het andere inpakpapier. Alhoewel dit natuurlijk ook gewoon een plastic laagje heeft en er ook bomen voor moeten worden gekapt.

Heb ik in de zomerswap een zwemluier gedaan en maak ik vaak een deel van de swap zelf, zoals leuke posters, iets gehaakt, iets genaaid of iets bedrukt. 

Daarnaast levert het ook nog extra spullen in huis op. De dingen die ik minder leuk vind of niet gebruik gaan overigens hier wel in de cadeautjes mand, voor een keer dat Joris een cadeautje verdiend (hij heeft immers al genoeg speelgoed) of voor verjaardagen of volgende swaps. 

 

Ik zou wel graag eens een 'groene' swap willen doen. Met natuurlijke producten en veel zelfgemaakte producten. Voor nu heb ik even een stop. 

Ik wacht alleen op een nieuwe klein maar fijn swap, lijkt me zo leuk om daar eens aan mee te doen! 

 

Instagramswaps zijn:

@swapnl -> bij deze doe ik tot nu toe vaak mee!

@swapmee

@swap.for.fun

@swapgroep

 

en nog heel veel meer! 

 

Is dat swappen wat voor jou? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0