Hoe is het met het gewicht?

Het is al weer even geleden dat ik een update plaatste over mijn doel 5,5 kilo afvallen voor 1 januari. 

 

Ik dacht....nu voor de sinterklaas en kerst doe ik nog even een update!

 

Wegen

Eigenlijk weeg ik mij op twee momenten in de week. Eigenlijk zou ik het op 1 moment moeten doen. Maar ik ben altijd nieuwsgierig of wat ik niet eet en wat ik beweeg effect heeft op mijm gewicht.  Obsessief? Misschien, maar niet te mag ik hopen. 😊😉

 

Zo heb ik namelijk ontdekt dat als je 's ochtends vroeg eruit gaat (bijvoorbeeld half zes) terug gaat slapen en om 9uur echt op staat dat je in die periode zo een paar ons minder kan wegen. Door enkel vocht verlies. 

 

Ik houd de zondag aan als vast weegmoment en weeg ook vaak op donderdag ochtend. 

 

Wat doe ik eraan?

Eigenlijk doe ik nog steeds weinig. Ik eet gewoon normaal, maar neem minder vaak zoetigheid op mijn brood. 

Ook snoep ik veel minder en is de chips echt verbannen naar de zaterdag en zondag avond. 

Wel eet ik 's avonds een koekje en soms later op de avond nog een stukje kaas of worst.

 

Qua drinken, drink ik veelal water, suikervrije limonade of thee. Één keer per dag kan er een luxe cappuccino in gaan met choco of caramel smaak. 

 

Aan activiteiten ga ik elke week naar de B-kick en probeer ik tussendoor ook nog een rondje te lopen. Verder denk ik dat het achterna rennen van een peuter ook erg goed werkt!

 

Wat is het resultaat.

Op 14 augustus, twee dagen voor mijn bevalling woog ik 86,9.

Toen ik goed begon met bijhouden van mijn gewicht en letten op wat ik eet woog ik (op 1 oktober) 80,5 kilo. Dit was 6,5 week na de bevalling. 

Nu op 3 december 14,5 week na de bevalling weeg ik 76,6 kilo. 

Ik ben dus in 8 weken tijd 3,9 kilo kwijt, voor mijn gevoel zonder veel moeite. Het is denk ik wel 5 jaar geleden dat ik ergens in de buurt van dit gewicht ben gekomen, door een shake dieet. Dus ben er echt super blij mee!

 

Ik hoop dat ik in de komende 28dagen nog een tandje bij kan zetten en die 1,6 er ook nog af kan krijgen. Want dit doel behalen zou ik heel erg tof vinden. Want eigenlijk heb ik wel vaker afval doelen gehad, maar behaalde ik ze nooit!

 

Ik gebruik de app monitor je gewicht om het bij te houden. Deze app gaat uit van een doel vam je ideale bmi. Dan moet ik nog wel eventjes. En ik ga ook nog even op zoek hoe ik mijn zgn kwabje (tussen navel en beneden) kwijt kan raken. Tips zijn welkom! 

 

Is afvallen een nieuw jaars voornemen van jou? Heb je al een idee hoe je dat gaat aanpakken? 

Reactie schrijven

Commentaren: 0