Druk...druk...druk

Druk, druk, druk. 

Zo druk dat ik in de afgelopen week geen uurtje vrij had om een blog of twee te posten.

Sorry als je ze gemist had! 

 

Maar eenmaal mijn jongens en huishouden gaan gewoon voor. Want als ik daarin achterloop dan is het hek van de dam. En ik kan moeilijk de jongens een uurtje alleen laten spelen (want dat doet Joris niet) en Thijn een uurtje alleen laten huilen. 

 

Maar man (of vrouw), wat kan je het toch druk hebben. Mijn dagen en weken vliegen voorbij en dan ben ik nog gewoon thuis! Je zult je afvragen waar ik mijn dagen dan nou mee vul. 

Aller eerst probeer ik vaak nog even te blijven liggen als wekker Joris is afgegaan rond een uurtje of half zeven. Meestal lukt mij dit, omdat Yoeri er dan uit gaat. Thijn komt dan rond 8 uur voor een voeding. Thijn komt gemiddeld 6 /7 x op een dag voor een voeding en daar ben je dan ongeveer 20 minuten per keer mee bezig. Daarbij komt ook nog ongeveer het zelfde aantal verschoningen bij a 10 minuten en zo is er al 3 uur van de dag om.

 

Thijn blijft overdag moeite houden met slapen, hij slaapt soms wel in de wagen als ik mazzel heb een uurtje, maar meestal wil hij toch graag in de draagdoek. Ik vind het ook wel lekker knus en sinds zaterdag is mijn nieuwe doek terug van een zacht maak reisje, dus kan ik deze weer optimaal gebruiken! Maar goed dat betekent dat ik zeker 3 keer op een dag wat rondjes in huis moet lopen met Thijn op mijn buik om hem in slaap te krijgen. Meestal kan ik daarna wel iets doen, bijvoorbeeld voor By Anne&Moon patronen knippen, want het is ook mega druk met deze hobby! 

 

Als Joris er is, is het ook gezellig druk en zijn we lekker bezig. Hij helpt steeds beter met opruimen wat ook fijn is en luistert ook iets beter dan een paar weken terug. Hierdoor wordt boodschappen doen wel iets gezelliger, maar ik trek er toch zeker het dubbele aan tijd er voor uit om ze te doen. Want met een peuter die van alles onderneemt, ontdekt en ziet onderweg duurt de route al twee keer zo lang, om van boodschappen doen met een kleine kar nog maar te zwijgen ;) Verder kunnen we knutselen als Thijn even lekker aan het spelen is of spelen we samen met zijn trekkertjes

 

Verdeling in het huishouden

Ik probeer mijn huishouden zo goed mogelijk bij te houden, maar beide jongens brengen soms roet in het eten. Thijn wil dan graag in de draagdoek, waardoor stofzuigen, stoffen en dweilen prima lukt. Maar de afwas doen of de ramen zemen wil dan niet echt lukken. Joris wil graag bij alles helpen of zelf stofzuigen, maar dat schiet niet echt op. Tegenwoordig luistert hij dus wel iets beter en wilde hij perse niet slapen. Ik sloot de compromis dat hij tv mocht kijken, maar dan moest mama wel kunnen stofzuigen en afwassen. Ging hartstikke goed! 

 

Echte klusjes in huis voor mij zijn:

- De was, alles met de was. (dus verzamelen, wassen, ophangen, opvouwen, strijken ed)

- Toilet en badkamer schoon maken.

- Boodschappen.

- Weekmenu maken.

- De (financiële) administratie. 

 

Echte klusjes in huis voor Yoeri zijn:

- Afval wegbrengen, kliko aan de weg, maar ook restafval wegbrengen ed.

- De verzorging van alle dieren (kippen, vissen, poezen en hond).

- Alles wat gemaakt en gerepareerd moet worden.

- De houtkachel. 

- De tuin.

 

Wat doen we gezamenlijk:

- Ramen lappen

- Stofzuigen/stoffen/dweilen

- Planten watergeven

- Eten koken, Yoeri misschien iets meer dan ik op dit moment. 

- De kinderen (ik over het algemeen Thijn en Yoeri Joris iets meer als hij thuis is)

 

Eigenlijk prima verdeeld toch? 

 

Wat doe ik nog verder? 

Nou ik heb nog best wat afspraken in de week. Vorige week een bezoek aan het consultatiebureau, Thijn was goed gegroeid. By Anne&Moon loopt best goed en we hebben op 9 december een markt in Kinderdijk waar we nog eea voor moeten maken, maar ook Thijn en Joris moeten wat nieuwe kleding hebben. Tot nu toe ligt er een heel stapel klaar om genaaid te worden, maar er zijn ook nog een paar bestellingen die nog af moeten. 

Ik had een verjaardag, ik ben naar de fysiotherapeut geweest en had een draagconsult om te leren hoe ik Thijn op mijn rug kan dragen (daarover later meer). 

Dus op één of andere manier vliegen de dagen gewoon voorbij! 

 

Ben wel nieuwsgierig hoe dat bij jullie is. Doen jullie het huishouden een beetje gelijkwaardig verdeeld. Is dit in overleg gegaan of een beetje zo gelopen, zoals bij ons? Of doet de een meer dan de ander? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0