De maand oktober al weer bijna voorbij! Week 4 update

Whow! Wat vliegt de tijd als je het druk hebt met van alles en nog wat en eigenlijk het gevoel nergens aan toe te komen! 

 

Dus nog even tijd gemaakt op zondagavond voor een blog over jodiumtabletten en de week update. 

 

Beginnersfoutje?

Als je een beetje snel was heb je hem kunnen lezen, mijn blog over Boy. Die toch niet zo handig was...en dus verwijderd. Erg jammer want juist bij deze blog liep mijn computer heel de tijd vast en was ik erg lang bezig om hem te schrijven (had dus ook heel veel andere dingen kunnen doen in de tussentijd). Maar goed, hij is dus weg. En mocht je hem gelezen hebben. Wij  houden heel erg veel van onze dieren en hebben alles voor hen over en zien dat wat we doen werkt en hij er zelf ook veel gelukkiger van is en dat vinden wij het allerbelangrijkste! 

Ik zal de volgende keer beter mijn informatie nachecken voor ik wat plaats ;) 

 

De boodschappen

Eigenlijk vind ik het doen van boodschappen best leuk, vooraf het lijstje maken en nu ik echt alles aan het 'opmaken' ben probeer ik ook zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. Ook een beetje minimaliseren dus, want heb je het echt nodig? Zo was Yoeri onlangs mee naar de supermarkt en die stond stil bij de aanbiedingen en bij het vlees. Ik riep, nee hebben we niet nodig. Yoeri; " maar is mooie aanbieding". "Nee, het staat niet op het lijstje" 

Het plastic verhaal heb ik eigenlijk maar een beetje los gelaten. Ik zie wel dat ik wel voor minder plastic kies als ik een goed alternatief heb, bijvoorbeeld ipv een plastic fles mayonaise een glazen pot gekocht. 

En tot Yoeri zijn verbazing, doen we n al 2,5 week met 1 pot appelmoes ipv bij elke maaltijd 3 cupjes appelmoes. Ik heb even terug gekeken in het menu en met de extra keren patat die we aten hadden we anders ongeveer 15 cupjes appelmoes verbruikt. En de pot is nog niet leeg. Wat trouwens ook op valt, is dat als je uit de pot appelmoes gebruikt, je lang niet zo veel opschept als uit het cupje. Wat weer fijn is voor de suiker innames ;) 

 

Nieuwe maand nieuwe kansen

De komende maand beginnen we dus met een bijna lege vriezer en voorraadkast. Ik ga mij dinsdagavond dus ook bezighouden met het menu. Ik ga dan een weekmenu aanhouden die ik hier probeer te plaatsen op dinsdagavond, wellicht vind je het leuk om met me mee te doen? 

De komende maand en ook in december krijg ik iets minder salaris, dit omdat ik mijn ouderschapsverlof heb opgenomen. Ik hoop dus wat goedkoper uit te komen met mijn boodschappen door echt op te letten op wat ik koop en eet. Er zullen dus naast de sinter/kerstcadeaus geen extra uitgaven zijn. Hopelijk hoeven we daardoor niet te veel in televeren van onze spaarrekening. Wat overigens helemaal niet erg is, want we hebben er goed over na gedacht en de extra maanden thuis met Thijn (en Joris) is echt super fijn. Ik moet er namelijk nog niet aan denken om te gaan werken, het ritme is nog ver te zoeken! 

 

Wat ga ik anders doen?

De afgelopen maanden hebben we vooral nog uit potjes gegeten. Het wordt dus weer vers kopen en veel koken. Ik pak mijn kookboeken weer onder het stof vandaan (heerlijke recepten uit de Green Happiness) en zal ook vriendin Rianne vragen om tips, die onlangs ook lekkere kookboeken heeft aangeschaft. 

The Green Happiness is een veganistisch kookboek, maar wij zijn geen veganisten. We eten ook vlees. Alleen nu het vlees in de vriezer op is, willen we beter vlees gaan kopen en gaan we in de tweede week van november een bezoek brengen aan een slagerij boerderij in onze regio. dit vlees is wel duurder als in de supermarkt, maar smaakt veel beter en natuurlijk vrij van extra toegevoegde E-nummers, water e.d. en wat we ook belangrijk vinden, goed geslacht. 

 

Overige resultaten in de afgelopen week

Ik houd me aan mijn afspraken en weer de B-Kick bezocht op donderdag. Ik merk dat mijn uithoudingsvermogen beter wordt en ik met name de oefeningen waarbij ik mijn benen moet gebruiken ook beter aan kan met mijn buik (ivm de keizersnede). De buikspieroefeningen heb ik nog even gelaten voor wat het was. 

Het niet snoepen ging mij beter af afgelopen week, wel een lekkere stroopwafel op met de kraamvisite van maandag en met Joris een klein chocolaatje gegeten. Maar zoals ik al eerder zei, ik voel me daar beter bij en ben niet super krampachtig in dit mag ik niet of ik laat het aan mij voorbij gaan. Ik eet het dus soms wel, maar dan met mate. 

Resultaat na 29 dagen is - 2 kilo en -3 cm buikomvang. Dat vind ik best goed wat jij? 

Nu nog 60 dagen te gaan tot 1 januari en nog 3,5 kilo. Ik hoop dat ik dat ga redden. 

 

Hoe is het met jouw eindejaars doelen? 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Rianne (zondag, 29 oktober 2017 20:24)

    Hier -3,3kg ��
    Ik zal kijken of ik mijn weekmenu met je mee kan delen in de comments.