Week 1 update

Foto by Jennifer Burk on Unsplash
Foto by Jennifer Burk on Unsplash

De eerste week van oktober zit er op.

Afgelopen week niet heel veel geblogt, helaas want ik had echt wel genoeg om over te schrijven maar gewoon geen tijd en dan gaan de kids en slaap toch even voor!

 

Wasbare luiers

Ik schreef van de week heel positief dat Thijn in de wasbare luiers lag. Helaas toch snel van terug gekomen omdat hij echt gewoon nog te klein is voor de luiers die ik het meeste in huis heb. Ik baal flink, maar doe nu met de 8 luiers die al wel goed passen toch af en toe al een beetje wasbaar luieren bij Thijn. Want veel was is ook niet erg fijn.

Ik had nog een bijna vol pak luiers in maat 2 liggen van Joris, dus die kan ik nu toch nog gebruiken en dan Thijn maar flink veel aan de borst leggen zodat hij snel 5kilo weegt. 

 

Sporten

Ik merk dat ik steeds meer last krijg van mijn rug. Lijk soms echt een oud omaatje en heb vooral moeite met opstaan van de bank en uit bed. Eigenlijk dezelfde klachten als voor mijn bevalling. Gelukkig mocht ik deze week weer langs bij mijn fysiotherapeut die concludeerde dat alles inderdaad lekker vast zat. Wel goed dus om naar de sportschool te gaan. Ik ging donderdagavond naar B-Kick. Ik moet bekennen dat ik de sporter ben die altijd trouw betaald, maar nooit gaat. Ik heb dus de afgelopen 10 maanden contributie betaald, maar ben niet geweest. Ik vergat ook elke keer om even te bellen om het stil te zetten. Maar goed. Ik ben nu weer gegaan en ik heb de buikspieroefeningen overgeslagen vanwege mijn keizersnede 7 weken geleden. Ik merkte ook dat mijn armen ondanks het vele dragen en de borstvoeding nog andere spieren hadden en dat met het schoppen dit ook invloed heeft op mijn buikspieren, wat niet heel prettig was. Maar vond dat mijn conditie best aardig is gebleven en kan vast over 3 maanden goed met alles mee doen ;).

Ik moet voor mijn rug denk ik nog wel echt fitness gaan doen om de spieren te verstevigen. 

 

Het weekmenu

Ik maakte een maandmenu en schreef hier afgelopen woensdag over. Het liep niet helemaal lekker, zo mislukten de bagels en kwam de ingevroren pasta niet helemaal fris uit de vriezer. 

Maar de rest van de week verliep aardig goed. Wel moet ik soms wat meer drinken, dat schiet er nog wel eens bij in. 

Ik zondigde zaterdagmiddag met Joris om een zakje chips te delen en we aten zaterdag chinees met mijn schoonouders. Ik dacht van te voren, zal ik een gezonde maaltijdsalade maken, maar ik vind ook dat ondanks dat je moet opletten op wat je eet en wilt afvallen dit niet alles hoeft te beïnvloeden. Ik at dus wel gewoon mee, maar minder dan dat ik normaal zou doen. 

 

Zero plastic

De boodschappen die ik deed voor de week had ik je op woensdag al laten zien. Ik heb naast de benodigde groenten en fruit niet heel veel gekocht. 

Maar ik kocht nog wel 4 broden. Het brood van de bakker is echt lekkerder als die uit de supermarkt! En ze komen heerlijk in de broodzak uit de vriezer. Ik maakte ook de broodzakken deze week en verloot er eentje op instagram aan het einde van de maand! (Ga naar mijn instagramaccount @homebyaimee om kans te maken!)

Ook kocht ik 1,5 liter optimel yoghurtdrink voor Joris. Dat drinkt hij graag en daar kom ik dan niet onderuit want ik vind dat hij wel iets van melkproducten binnen moet krijgen. Eerder dronk hij wel kokosmelk maar dat lust hij niet meer. Melk vind hij niet lekker dus dan maar voor deze variant gekozen.

 

Toch begin ik wel steeds meer te denken dat het bijna onmogelijk is om zonder plastic te kunnen leven. Ik blijf me afvragen hoe de mensen dit dan toch precies doen met kinderen. Ik weet ook niet of het uit maakt of je in een grote stad woont, in een dorp of op een boerderij (of een woning met veel grond, zodat je zelf je groenten kunt verbouwen en wellicht je eigen koeien en varkens). 

 

Mijn gewicht

Dat wil je natuurlijk het liefste weten. Of ik de eerste week al ben afgevallen

Ik bedacht me wel dat ik enkel mijzelf heb gewogen vorige week zondag, maar niet gemeten heb, wat toch ook fijn is om te weten. In het verleden heb ik een herbalife plan gevolgd en daarbij werd de buik, heup, borst en been omvang gemeten en eventueel je armomvang ook. 

Ik ga alleen mijn buikomvang bij houden, want dat is mijn probleem gebied. 

 

Oh ja...mijn gewicht. Ik woog vanmorgen 79,6 kilo en dat betekent dat ik 0,9  kilo ben afgevallen! Dat had ik echt niet verwacht, want we aten gisteravond chinees en ik heb ook lekkere vette gebakken banaan gegeten.  Het voelt wel heel gek dat ik de eerste week zo veel ben afgevallen. Ik vraag me dan ook af of mijn weegschaal wel goed is. Maar aan de andere kant moet ik het misschien ook wel geloven dat ik toch wat meer snoep en slechte dingen at dan goed voor me was. (Oeps). Ik hoop dat het de goede kant op blijf gaan. Want veel heb ik niet veranderd aan mijn eet gewoonten, dan alleen het snoep, chips en chocolade eruit gehaald. 

 

Hoe verliep de afgelopen week bij jou? 

Als je de wens hebt om af te vallen is dat gelukt?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0